Σας έχει τύχει πολλές φορές να έχετε ένα σημαντικό ραντεβού ή μια έξοδο και να περνάτε ώρες στον καθρέπτη για να διορθώσετε λαθάκια που κάνατε την ώρα του μακιγιάζ. Όλα διορθώνονται σε δευτερόλεπτα αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο.

1. Το παρακάνατε με το foundation. Για να αφαιρέσετε το foundation που περισσεύει, πάρτε ένα νωπό, καθαρό σφουγγαράκι μακιγιάζ και ταμπονάρετε το πάνω στο δέρμα, σε όλα τα σημεία του προσώπου. Το τρικ αυτό δεν ισχύει για τα mineral foundation σε μορφή πούδρας.

2. Το παρακάνατε με την πούδρα προσώπου. Γεμίστε ένα μπουκαλάκι με αντλία ψεκασμού, με χλιαρό νερό, ψεκάστε το πρόσωπο και ταμπονάρετε ελαφρώς με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε μια νωπή πετσέτα προσώπου και πιέστε ελαφρώς το δέρμα σε όλα τα σημεία του προσώπου.

3. Το παρακάνατε με το concealer. Ακολουθήστε τα ίδια βήματα με τη διόρθωση του foundation και φιξάρετε με τα δάχτυλα.

4. Το παρακάνατε με το ρουζ ή το bronzer. Πάρτε ένα καθαρό πινέλο ρουζ ή πούδρας, απλώστε λίγη πούδρα προσώπου και αρχίστε να σβήνετε το χρώμα ξεκινώντας από τα μήλα προς τα έξω, με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Εναλλακτικά μπορείτε να σβήσετε το επιπλέον ρουζ με ένα κομμάτι βαμβάκι.

Όταν το ρουζ είναι κρεμώδες τότε απλώστε λίγη ενυδατική κρέμα ή ελάχιστο foundation και αναμίξτε καλά το χρώμα στο δέρμα για να μειωθεί η ένταση του. Την επόμενη φορά πριν απλώσετε το ρουζ στο πρόσωπο, ταμπονάρετε το πινέλο πάνω στον καρπό σας για να φύγει το περίσσευμα του ρουζ.

5. Απλώσατε τη σκιά ματιών και έπεσαν μερικά υπολείμματα κάτω από τα μάτια. Μην τρίψετε την περιοχή με τα δάχτυλα, πάρτε ένα πινέλο πούδρας και με απαλές πινελιές διώξτε τα υπολείμματα της σκιάς. Για να είναι αψεγάδιαστο το αποτέλεσμα, απλώστε ελάχιστη πούδρα προσώπου με το ίδιο πινέλο.

Για να προλάβετε το ίδιο ατύχημα την επόμενη φορά, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό concealer για το άνω βλέφαρο και πριν απλώσετε το πινέλο με τη σκιά στα μάτια, ταμπονάρετε το πάνω στον καρπό σας για να φύγει το περίσσευμα.

6. Βάψατε πολύ έντονα τα μάτια σας. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πινέλο πούδρας ή ρουζ και απλώστε λίγη πούδρα προσώπου στα σημεία που βγήκαν έντονα βαμμένα. Εναλλακτικά, απλώστε μια κρεμώδη σκιά που ιριδίζει, σε ουδέτερο χρώμα.

7. Βάψατε πολύ έντονα τα φρύδια σας. Διορθώστε το έντονο χρώμα χρησιμοποιώντας ένα βουρτσάκι φρυδιών ή εναλλακτικά μια καθαρή οδοντόβουρτσα βουτηγμένη σε πούδρα προσώπου. Χτενίστε τα φρύδια απαλά και αμέσως σταθεροποιήστε το χρώμα με ένα άχρωμο gel ή κερί φρυδιών.

8. Λερωθήκατε με τη μάσκαρα ή το eyeliner. Αφήστε τη μάσκαρα ή το eyeliner να στεγνώσει πάνω στο δέρμα, αν προσπαθήσετε να καθαρίσετε τον λεκέ αμέσως, τότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε μια μουντζούρα. Στη συνέχεια βουτήξτε ελάχιστα μια μπατονέτα στην ενυδατική σας ή σε ένα καθαριστικό γαλάκτωμα προσώπου και ταμπονάρετε απαλά τον λεκέ. Με την άλλη άκρη της μπατονέτας διορθώστε το concealer. Την επόμενη φορά, όταν απλώνετε μάσκαρα έχετε το στόμα σας ανοιχτό, είναι ένα τρικ για να μην ανοιγοκλείνουν συνέχεια τα μάτια.

9. Ξεφύγατε από το περίγραμμα των χειλιών. Ειδικά όταν το μολύβι χειλιών ή το κραγιόν είναι πολύ έντονο, αφήνει σημάδια. Για αυτό καλό είναι να έχετε πάντα ένα μολύβι χειλιών στο χρώμα του δέρματος, για να σβήσετε τα λάθη σε συνδυασμό με λίγο concealer ή foundation.

10. Σας έπεσε η glitter σκιά ματιών στο πρόσωπο.Χρησιμοποιήστε σελοτέιπ για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα και διορθώστε με απαλές κινήσεις το foundation. Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε glitter σκιά ματιών, βάψτε πρώτα τα μάτια σας κανονικά και μετά όλο το πρόσωπο, έτσι δεν χρειαστεί να σπαταλήσετε χρόνο για να κάνετε διορθώσεις.

Επίσης, για να μην έχτε πάλι ατύχημα με το glitter, χρησιμοποιήστε για βάση στα μάτια μια ουδέτερη κρεμώδη σκιά, έτσι το glitter θα κολλήσει στη βάση και θα παραμείνει στη θέση του. Απλώστε το glitter με ένα βρεγμένο πινέλο, ταμποναριστά, παίρνοντας κάθε φορά ελάχιστη ποσότητα.

jenny.gr