Τραγικές είναι οι συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της εταιρείας «Apple», σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης «Παρατηρητήριο Εργασίας Κίνας» (China Labor Watch), η οποία εδρεύει στις Η.Π.Α..

Ακατάλληλοι χώροι εργασίας, άκρως επικίνδυνοι για την υγεία και απίστευτες υπερωρίες χωρίς την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης συνθέτουν το σκηνικό τρόμου και καταπίεσης με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι προκειμένου να κατασκευάσουν τα high-tech επιτεύγματα της τεχνολογικής εξέλιξης.

«Η έρευνα που αφορά σε δέκα εργοστάσια στην Κίνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αλυσίδα παραγωγής της “Apple” χαρακτηρίζεται από συνθήκες επιβλαβείς για την υγεία και πολύωρη εργασία που δεν αμείβεται επαρκώς. Οι υπερωρίες των εργαζόμενων αυτών φτάνουν τις 100 έως 130 ώρες μηνιαίως, μολονότι ο νόμος στην Κίνα ορίζει ότι δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 36», επισημαίνεται.

Η έκθεση συντάχθηκε με βάση ατομικές συνεντεύξεις με υπαλλήλους, τις απαντήσεις που έδωσαν ορισμένοι στα ερωτηματολόγια τα οποία τους δόθηκαν αλλά και την αυτοψία στους χώρους εργασίας που πραγματοποίησαν, μυστικά, μέλη της οργάνωσης.

Τον περασμένο Μάρτιο μια άλλη αμερικανική οργάνωση, η «Fair Labor Association» (FLA) είχε δώσει στη δημοσιότητα τη δική της έκθεση —στην οποία επίσης κατήγγειλε την πολύωρη απασχόληση των εργαζομένων— αφού επισκέφθηκε τρεις υπεργολάβους της «Apple» στην Κίνα, με την έγκριση της εταιρείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook