Δυναμική «καμπάνια» προβολής της ιστορίας, του πολιτισμού και των επιλογών που προσφέρουν τα Ιόνια νησιά στους Βρετανούς πολίτες διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Λονδίνο, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στόχος της Περιφέρειας είναι να υπενθυμίσει στους Βρετανούς πως τα νησιά του Ιονίου αποτελούν ιδανικούς προορισμούς διακοπών, τόσο για τα φυσικά τους πλεονεκτήματα όσο και λόγω του επτανησιακού πολιτισμού.

Επίσης, κρίθηκε απαραίτητο να γίνει ευρέως γνωστό ότι ο Ολυμπιακός Ύμνος, που θα ερμηνευτεί από τη London Philharmonic Orchestra στην επίσημη τελετή έναρξης της 30ής Ολυμπιάδας, αποτελεί μια μουσική σύνθεση του Σπύρου Σαμάρα, ο οποίος κατάγεται από τα Ιόνια νησιά.

Στις 29 Ιουνίου, ένα ελληνικό περίπτερο θα στηθεί στο Waterloo station, σε έναν από τους κεντρικότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της βρετανικής πρωτεύουσας, και 500.000 διερχόμενοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία των νησιών, το Ολυμπιακό κίνημα, τον Σπύρο Σαμάρα αλλά και για τις ομορφιές του τόπου.

Οι επισκέπτες θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό, με ερωτήσεις γνώσεων, με έπαθλο ένα ταξίδι στα Ιόνια νησιά.

Επιπροσθέτως, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σκούρτης θα παρουσιάσει σε Βρετανούς tour operators το πρόγραμμα της δυναμικής προώθησης των τουριστικών προορισμών της περιφέρειας για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν αλλά και για το 2013, ενώ θα επισκεφθεί την πρεσβεία της Βραζιλίας στο Λονδίνο, συζητώντας τις δυνατότητες περαιτέρω προβολής των Ιονίων κατά τη διάρκεια της επόμενης Ολυμπιάδας, η οποία θα λάβει χώρα στο Ρίο το 2016.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook