Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου προσκαλεί όλους στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Βάγγης Μανδάλη με θέμα: «ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ»

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 στις 8:00 μμ. στο χώρο του Κ.Ψ.Υ. (Δημοκρατίας 24)

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του κέντρου και θα διαρκέσει από 4/7/2012 έως 18/7/2012.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι οι ώρες λειτουργίας του Κ.Ψ.Υ καθημερινά 8-2 μμ & Τετάρτες 6-8 μμ.

Από νωρίς το απόγευμα θα λαμβάνει χώρα εικαστικό δρώμενο στο αίθριο του Κ.Ψ.Υ στο οποίο καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι φίλοι , εθελοντές , εξυπηρετούμενοι, οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια δραστηριοτήτων του Κ.Ψ.Υ αλλά και όλοι οι πολίτες του Ρεθύμνου.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα

Η Βάγγη Μανδάλη γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στα Γιαννιτσά νομού Πέλλας. Από μικρή μαγευόταν από τα χρώματα, τα σχέδια, τους όγκους που δημιουργεί η ίδια η φύση. Αυτός ο μυστηριώδης τρόπος έκφρασης, που λεγόταν ζωγραφική, της ασκούσε μια ακατανίκητη έλξη.

Στην αρχή προσπάθησε να ακολουθήσει μια λογικοφανή εικαστική φιλοσοφία, όπου το γρασίδι έπρεπε να είναι πράσινο και ο ουρανός μπλε. Όμως, πώς θα μπορούσε να ισορροπήσει εσωτερικά, όταν ποτέ δεν έβλεπε το γρασίδι πράσινο και τον ουρανό μπλε;

Για κείνη, η επιλογή του χρωματισμού κάποιας μορφής ή αντικειμένου εξαρτιόταν όχι από το χρώμα που έβλεπε ότι είχε, αλλά από αυτό που ήθελε να έχει.

 Έτσι λοιπόν τάχτηκε στο πλευρό ενός εικαστικού ρεύματος που ποτέ δεν ήξερε πως υπάρχει, αλλά που πάντα πρέσβευε, όχι μόνο ως καλλιτέχνης, αλλά και ως άνθρωπος: τον υπερρεαλισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook