Ομάδα δημιουργικής απασχόλησης εφήβων με προσανατολισμό τη θεατρική αγωγή αλλά και την αγωγή υγείας θα λειτουργήσει από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – ΑΠΗ 4ης Δημ. Κοινότητας, περιοχής Μασταμπά

Στην ομάδα καλούνται να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών, που είτε θέλουν να αναλάβουν κάποιο ρόλο, είτε θέλουν να ασχοληθούν με σκηνικά, κουστούμια ή τη μουσική επένδυση της παράστασης. Ο στόχος της ομάδας θα είναι μέσα στο λίγο χρόνο που διαθέτει, να ετοιμάσει και να είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα σύντομο έργο που πραγματεύεται θέματα αγωγής υγείας.

Η προσπάθεια αυτή επιχειρείται στο πλαίσιο του ανοίγματος του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας και σε άλλες ηλικιακές ομάδες και δραστηριότητες, που αφορούν στην ευρύτερη κοινότητα. Στόχος είναι αφενός η δημιουργική απασχόληση αλλά και μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση, τα παιδιά να εξοικειωθούν με βασικές αρχές αγωγής υγείας και με τη σειρά τους να μεταδώσουν τις αρχές αυτές και σε άλλα παιδιά, μέσα από μια παράσταση.

Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 12-2 το μεσημέρι, στο χώρο του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας (διεύθυνση Πατριάρχου Φωτίου 46, Μασταμπάς. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά από όλες τις περιοχές του Ηρακλείου. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 27 Ιουνίου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Απαραίτητη για τη σωστή οργάνωση της ομάδας η δήλωση συμμετοχής καθημερινά 8-2 στο τηλέφωνο 2810-360973.