Εδώ και αρκετά χρόνια η Toyota είχε εγκαταλείψει το… αγωνιστικό της πνεύμα. Ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει με τους Ιάπωνες να στοχεύουν στο λανσάρισμα «ανήσυχων» μοντέλων. Κι όχι μόνο το GT86.

Για να συμβεί αυτό, έχει νόημα η ύπαρξη ενός… παρακλαδιού που θα δημιουργεί πιο ισχυρές εκδόσεις σε υπάρχοντα μοντέλα. Ότι κάνει δηλαδή η AMG με τη Mercedes. Στη περίπτωση της Toyota, το ρόλο αυτό μπορεί τα παίξει η TMG!

Πρόκειται για τα αρχικά του Toyota Motorsport GmbH, της αγωνιστικής δηλαδή έδρας της μάρκας που βρίσκεται στη Κολωνία της Γερμανίας. Εκεί ήταν η βάση της ομάδας φόρμουλα 1 της Toyota, εκεί γίνεται όλη η δουλειά για το Λε Μαν, εκεί αναμένεται να εδρεύει, εφόσον τελικά υπάρξει, η αναβίωση του αγωνιστικού τμήματος ράλι που φημολογείται για το 2014 με ένα υπέρ-τροφοδοτούμενο 1.6 lt Yaris.

Ήδη, αναφέρει το protothema.gr, έχουμε κάποια παραδείγματα που μαρτυρούν μία τέτοια εξέλιξη, όπως η Lexus KS460 TMG Edition που εθεάθη πρόσφατα να κάνει δοκιμές στη κοντινή πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.