Απόπειρα αεροπειρατείας σημειώθηκε σε αεροσκάφος που πραγματοποιούσε την πτήση Χοτάν-Ουρούμτσι στην περιοχή Σιντζιάνγκ της βορειοδυτικής Κίνας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι έξι αεροπειρατές που ανήκουν στη μειονότητα των Ουιγούρων εξουδετερώθηκαν από το πλήρωμα και τους επιβάτες, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

"Οι αεροπειρατές είναι Ουιγούροι, δεν γνωρίζουμε τους λόγους της αεροπειρατείας", δήλωσε ο Χου Χανμίν εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης. Ο ίδιος πρόσθεσε πως "7 ή 8 άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

Η απόπειρα αεροπειρατείας σημειώθηκε δέκα λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους της εταιρίας Tianjin Airlines από το αεροδρόμιο του Χοτάν. Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο και οι αεροπειρατές συνελήφθησαν και κρατούνται, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Στο Σιντζιάνγκ, κυρίως μουσουλμανική περιοχή, σημειώνονται συχνά συγκρούσεις ανάμεσα στους τουρκόφωνους Ουιγούρους και τους Κινέζους Χαν.

Στις αρχές Ιουνίου έντεκα παιδιά τραυματίστηκαν στη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας σε σχολείο διδασκαλίας του κορανίου.