Μία δασική πυρκαγιά στην περιοχή της Βαλένσια προκάλεσε την απομάκρυνση 700 κατοίκων από πολλές κοινότητες, όπως επίσης και του προσωπικού ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοινώθηκε σήμερα από την τοπική κυβέρνηση.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε χθες στον τομέα Κόρτες ντε Πάλια «παραμένει ενεργή και η επιφάνεια που έχει απανθρακωθεί δεν είναι ακόμη γνωστή», τόνισε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Παΐς Βαλενσιάνο.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, 700 κάτοικοι της κοινότητας Ντος Άγουας και άλλων παρακείμενων κωμών χρειάσθηκε να μεταφερθούν σε ασφαλέστερα σημεία. Το ίδιο συνέβη και με τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Κόρτες ντε Πάλια.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, από την πυρκαγιά προξενήθηκαν διακοπές στην τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα στον πυρηνικό σταθμό του Κοφρέντες, ο οποίος βρίσκεται μόλις 15 χλμ. από το μέτωπό της. Ως συνέπεια, ο σταθμός χρειάσθηκε να θέσει σε εφαρμογή τις εφεδρικές ντηζελογενήτριες, έως ότου αποκατασταθεί η κανονική τροφοδοσία με ηλεκτρικό.

«Ο πυρηνικός σταθμός δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο. Η φωτιά δεν κατευθύνεται προς αυτόν», τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Περίπου χίλιοι πυροσβέστες, επικουρούμενοι από 28 πυροσβεστικά αεροσκάφη κι ελικόπτερα επιχειρούν σήμερα στην περιοχή, προσπαθώντας να κατασβέσουν τις φλόγες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook