Στα Χανιά, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Χανίων, πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Ιουνίου 2012 η 2η συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής του έργου «ΣΥΝΕΡΓΩ».

Το έργο «ΣΥΝΕΡΓΩ», με συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμός το ποσό των 1.035.270,00 ευρώ, υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013 κι έχει σαν βασικούς στόχους την ανάδειξη της Κρήτης και της Κύπρου ως πόλων αειφόρου ανάπτυξης στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων των δύο περιοχών, όπως, επίσης, την κοινή προώθηση – προβολή Κρητικών και Κυπριακών προϊόντων και επιχειρήσεων στην Κρήτη και την Κύπρο, αντίστοιχα, μέσω ολοκληρωμένων δράσεων των συμμετεχόντων εταίρων.

Εταίροι του έργου είναι, από Ελληνικής πλευράς, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ως επικεφαλής εταίρος, τα Επιμελητήρια Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου, ως εταίροι, ενώ από Κυπριακής πλευράς στο έργο συμμετέχει, ως εταίρος, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).

Στην συνάντηση συμμετείχαν α) από το Επιμελητήριο Χανίων ο Διευθυντής κ. Γεώργ. Γναφάκης, β) από το Επιμελητήριο Ρεθύμνης ο Διευθυντής κ. Ευάγγ. Κουμεντάκης, γ) από το Επιμελητήριο Ηρακλείου τα στελέχη κ. Μιχ. Καθαράκης και κα Γεωργ. Δημάρη δ) από το Επιμελητήριο Λασιθίου η Διευθύντρια κα Ειρ. Γκερεδάκη και ε) από το ΚΕΒΕ οι κ.κ. Λεων. Πασχαλίδης Δ/ντής εκπαίδευσης και ανάπτυξης του ΚΕΒΕ και Ευάγγ. Δουλουφάκης, στέλεχος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Γιάννης Μαργαρώνης.

Στη συνάντηση, μεταξύ των άλλων, αποφασίστηκε η δρομολόγηση διαδικασιών, για:

α) συμμετοχή Κρητικών Επιχειρήσεων σε έκθεση τροφίμων και ποτών που θα γίνει στην Λευκωσία τον Νοέμβριο του 2012,
β) συμμετοχή Κυπριακών επιχειρήσεων σε έκθεση που θα γίνει στο Ηράκλειο τον Φεβρουάριο 2013,
γ) επίσκεψη αντιπροσωπείας εισαγωγικών οίκων από Σκανδιναβικές χώρες στην Κρήτη τον Σεπτέμβριο του 2012 και
δ) επίσκεψη αντιπροσωπείας εισαγωγικών οίκων από Σκανδιναβικές χώρες στην Λευκωσία τον Νοέμβριο 2012.

Με νεότερες ανακοινώσεις θα κληθούν εμπρόθεσμα οι επιχειρήσεις της Κρήτης και της Κύπρου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις αυτές με επιδότηση του κόστους συμμετοχής τους από πόρους του προγράμματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook