Η UNESCO συμπεριέλαβε τον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ στη λίστα με τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με κατεπείγουσα διαδικασία στη διάρκεια συνόδου στην Αγία Πετρούπολη. Ο Ναός της Γεννήσεως βρίσκεται στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Το μνημείο \”Τόπος Γεννήσεως του Ιησού\”, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τον δρόμο του προσκυνήματος, γράφτηκε στη λίστα με 13 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 2 αποχές.

Πρόκειται για το πρώτο παλαιστινιακό μνημείο που εγγράφεται στη λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, όπως αναφέρει το news247.gr. Η παλαιστινιακή προεδρία χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή \”νίκη της δικαιοσύνης\”.

\”Αυτή η αναγνώριση από τον κόσμο των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού είναι μια νίκη για τον σκοπό μας και τη δικαιοσύνη\”, δήλωσε στο AFP ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ενώ ο παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ χαρακτήρισε την ημέρα \”ιστορική\”.

Οι Παλαιστίνιοι έγιναν δεκτοί στην UNESCO τον Οκτώβριο του 2011. Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να γίνει μέλος των Ηνωμένων Εθνών, η Παλαιστινιακή Αρχή έκανε αίτηση ένταξης στην UNESCO η οποία έγινε δεκτή, έστω και με τις αντιρρήσεις κάποιων κρατών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook