Μετά το αποχετευτικό δίκτυο Αγίας Βαρβάρας, που δημοπρατήθηκε πριν λίγες ημέρες με επιτυχία, αίσιο τέλος είχε και η δημοπράτηση του βιολογικού καθαρισμού και του κεντρικού αποχετευτικού δικτύου, του ίδιου οικισμού, καθώς αναδείχθηκε ανάδοχος προσφέροντας μάλιστα έκπτωση που φτάνει το 44,5%!!

Έτσι ενώ οι προηγούμενες διαδικασίες είχαν καταστεί άγονες, λόγω του γεγονότος πως κανείς εργολάβος δεν κατέθετε προσφορά, αυτή την φορά ο βιολογικός καθαρισμός της Αγίας Βαρβάρας, φαίνεται πως αποτέλεσε το «Μήλον της Έριδος» για 9 υποψήφιους, οι οποίοι στο σύνολό τους πρόσφεραν μεγάλα ποσοστά έκπτωσης, προκειμένου να πάρουν το έργο.

Την ίδια ώρα διάχυτη είναι η ικανοποίηση στο στρατόπεδο του Δήμου Γόρτυνας, καθώς οι δυο σημαντικές εργολαβίες συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, που θα επιλύσουν το πρόβλημα της διευθέτησης και επεξεργασίας των οικιακών λυμάτων της Αγίας Βαρβάρας, έχουν πάρει το δρόμο της υλοποίησης. Αυτό χωρίς να σημαίνει πως οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής, δεν προβληματίζονται από τα ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά έκπτωσης που έδωσαν οι εργολάβοι των δυο έργων, μιας και θεωρούν πως αυτό ενδέχεται να αποτελέσει αρνητική παράμετρο για την ποιοτική κατασκευή, αλλά για την έγκαιρη παράδοση τους.

Από την άλλη βέβαια, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας, Δημήτρης Γαρεφαλάκης, το γεγονός πως τα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, προσφέρει μια σχετική ασφάλεια, με δεδομένο πως θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος και δεδομένη χρηματοδότηση.

«Δυο πολύ μεγάλα και σημαντικά έργα υποδομής, που αφορούν την Αγία Βαρβάρα και όταν ολοκληρωθούν θα λύσουν το πρόβλημα των οικιακών λυμάτων, δημοπρατήθηκαν με απόλυτη επιτυχία, σε διάστημα μόλις λίγων ημερών, μεταξύ τους. Μετά από πολλές παλινωδίες, που έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την χρηματοδότηση των έργων, ανακηρύχτηκαν ανάδοχοι και για τις δυο εργολαβίες και αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά.

Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε, από τότε που ήμασταν δημοτική αρχή στον πρώην Δήμο Αγίας Βαρβάρας και συνεχίσαμε έπειτα, όταν αναλάβαμε τα ηνία του ενιαίου Δήμου Γόρτυνας, είχε ευτυχή κατάληξη και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως οι μεγάλες εκπτώσεις που έχουν δοθεί για τα δυο έργο, αποτελέσουν τελικά εμπόδιο, αλλά πιστεύω να διαψευστώ, αφού η χρηματοδότηση είναι μέσω του ΕΣΠΑ κι αυτό παρέχει σιγουριά» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Γαρεφαλάκης.

Σύμφωνα με την μελέτη, που εκπόνησε ο ΟΑΝΑΚ για λογαριασμό του πρώην Δήμου Αγίας Βαρβάρας, θα κατασκευαστεί μια εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, που θα λειτουργεί με φυσικά συστήματα καθαρισμού και θα είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες σχεδόν 3.800 κατοίκων. Παράλληλα η ίδια εργολαβία προβλέπει την δημιουργία και του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού λυμάτων, συνολικού μήκους 800 μέτρων, ο οποίος αργότερα θα συνδεθεί με το περιφερειακό δίκτυο αγωγών αποχέτευσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook