Στη διάψευση δημοσιεύματος που επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προχώρησε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, Στ. Κάμπετερ, με δηλώσεις του στο Reuters.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, ο Σόιμπλε φέρεται να τόνισε σε μέλη του κοινοβουλίου την Παρασκευή, ότι πρέπει να προετοιμάζονται για μια επικείμενη ελληνική χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη.

\”Τα δημοσίευμα αυτά είναι ανοησίες\”, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Steffen Kampeter μιλώντας στο πρακτορείο Reuters σήμερα στο περιθώριο μιας τοπικής συνάντησης των Χριστιανοδημοκρατών στην πόλη Κρέφελντ.

Ο Κάμπετερ υπογράμμισε, ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλούσε σε συντηρητικούς βουλευτές για την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Το γερμανικό περιοδικό Focus αναφέρει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε σε βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και του CSU (Χριστιανοσοσιαλιστική Ένωση) ότι η Γερμανία ετοιμάζεται για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την χρεοκοπία της χώρας.

Το περιοδικό αναφέρει ότι ο Schaeuble μιλούσε στους βουλευτές για την περαιτέρω ανάπτυξη του ESM, τονίζοντας ότι θα ήταν αναγκαία μια πτυχή αναφορικά με τις κρατικές χρεοκοπίες.

Ακόμη, το Focus αναφέρει ότι μετέχοντες της συζήτησης με τον Schaeuble δήλωσαν ότι άκουσαν το Γερμανό υπουργό να λέει πως άποψη πολλών ειδικών είναι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς μια εξωτερική υποτίμηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook