Στους ρυθμούς της φυλακής αρχίζει σιγά-σιγά να προσαρμόζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και να συμβιβάζεται πλέον με την ιδέα ότι θα αργήσει να κλείσει πίσω του η βαριά πύλη τυ Κορυδαλλού για να επιστρέψει στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Η καθημερινότητα για τον πρώην υπουργό έχει παγιωθεί και πλέον οι συνήθειές του είναι ίδιες με αυτές των συγκρατούμενων του στη ΣΤ’ Πτέρυγα των επωνύμων.

Όπως δημοσιεύει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ντυμένος με ελαφρύ γαλάζιο πουκάμισο, σκούρο μπλε σπορ παντελόνι και μαύρα μοκασίνια, περνά πολλές ώρες καθημερινά στον τηλεφωνικό θάλαμο κάνοντας επαφές με τους δικηγόρους του, τους στενούς συνεργάτες του και τους δικούς του ανθρώπους.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος σηκώνεται νωρίς, πίνει τον καφέ του και πέφτει με τα μούτρα στη δικογραφία του. Είναι λιτοδίαιτος και ελάχιστα ασχολείται με το μενού της ημέρας. Κρατούμενοι της ίδιας πτέρυγας λένε ότι δεν βγαίνει ούτε στο προαύλιο. Πριν από λίγες ημέρες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, συνέβη ένα περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν φήμες ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος περνά δύσκολες ώρες, είναι φοβερά πιεσμένος και αρχίζει να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα.

Αφορμή στάθηκε το μπάνιο που έκανε ο πρώην υπουργός και η άτυχη στιγμή να ανοίξουν την πόρτα κάποιοι κρατούμενοι οι οποίοι τον είδαν γυμνό. Ύστερα από αυτό, λοιπόν, κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος κυκλοφορεί ημίγυμνος στους χώρους της ΣΤ’ Πτέρυγας, προσπαθεί να πάρει τηλέφωνο χωρίς να τοποθετεί τηλεκάρτα και περιφέρεται όλη την ημέρα στους διαδρόμους μονολογώντας και εκστομίζοντας ασυναρτησίες.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που καθημερινά περνούν ώρες μαζί του διαψεύδουν αυτά τα περιστατικά, κάνοντας λόγο για κακόβουλες φήμες, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο δικηγόρος του κ. Γιάννης Παγορόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα είναι κατηγορηματικός: «Τον εντολέα μου τον βλέπω τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι σοβαρός, στιβαρός, έχει συγκροτημένη άποψη για τα πάντα και είναι μια χαρά στις απόψεις του και τις αντιλήψεις του. Έχει πολιτική σκέψη διαυγή και κρυστάλλινη».

newsbeast.gr