Στα ίχνη κυκλώματος που εξασφαλίζει ναρκωτικά με ιατρικές συνταγές, οι οποίες εκδίδονται βάσει πλαστών γνωματεύσεων, βρίσκεται η Ασφάλεια Καρδίτσας μετά τη σύλληψη ενός γιατρού, της γραμματέως του και δυο πολιτών που είχαν εκτελέσει συνολικά 81 ιατρικές συνταγογραφήσεις από την 1η Σεπτεμβρίου 2011!

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν δύο Έλληνες ηλικίας 39 και 45 χρόνων την στιγμή που έβγαιναν από το ιατρείο 41χρονου γιατρού έχοντας πάνω τους μια παράνομη ιατρική συνταγή για την προμήθεια ναρκωτικών διαδερμικών επιθεμάτων που τους είχε χορηγήσει η 26χρονη υπάλληλος του ιατρείου εν γνώσει του γιατρού.

Στις τσέπες τους κατασχέθηκαν άλλες τέσσερις παρόμοιες ιατρικές συνταγές για την ίδια ουσία και πέντε ιατρικές γνωματεύσεις για ανίατες ασθένειες που είχαν εκδοθεί για διαφορετικά άτομα από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.

Η προανάκριση αποκάλυψε ότι τους τελευταίους δέκα μήνες, ο 39χρονος και ο 45χρονος είχαν αποσπάσει από διάφορους γιατρούς 81 συνταγές για την χορήγηση συνολικά 154 κουτιών των συγκεκριμένων ναρκωτικών επιθεμάτων! Όλες οι συνταγές είχαν εκδοθεί βάσει πλαστών ιατρικών βεβαιώσεων και γνωματεύσεων και από αυτές εκτελέστηκαν οι 78 με τις οποίες αγόρασαν 151 κουτιά! Οι δύο «ασθενείς», ο γιατρός και η υπάλληλός του συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook