Στις 11:30 το πρωί σήμερα θα πουν το τελευταίο αντίο φίλοι και συγγενείς στον Θύμιο Καρακατσάνη από το νεκροταφείο Παιανίας. Παράκληση της οικογένειάς του είναι, αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα στο σύλλογο «Η καρδιά του παιδιού». Ο ίδιος μάλιστα, είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνουν όλα σεμνά. Όπως έζησε, έτσι και να φύγει…

Ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο, 30 Ιουλίου, σε ηλικία 72 ετών, προκαλώντας μεγάλη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και στο πανελλήνιο.

Το βεβαρημένο ιστορικό του με τον καρκίνο και το σοβαρό πρόβλημα με το σάκχαρό του, τον είχαν αναγκάσει να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία τα τελευταία δυο χρόνια, ενώ ο θάνατός του προήλθε από την ασθένεια του Πάρκινσον. Έως και την τελευταία στιγμή στο πλευρό του ήταν η αγαπημένη σύζυγός του Ρούλα, και οι δύο τους κόρες με τις οικογένειές τους.

Πέρυσι τον Νοέμβριο, ο αριστοφανικός ηθοποιός είχε δηλώσει ότι ετοιμάζεται να αποσυρθεί. «Για μένα η αυλαία έπεσε», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Η τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο είναι την περίοδο 2008 – 2010 στο \”Θάνατο του εμποράκου\” του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου, ενώ το περασμένο καλοκαίρι ανέβασε τις \”Νεφέλες\” του Αριστοφάνη.

Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και από το 1960 εργαζόταν συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και στη συνέχεια στο ελεύθερο θέατρο.

Διέγραψε μια πλούσια πορεία ως αριστοφανικός ηθοποιός- ερμηνεύοντας πάρα πολλούς ρόλους σε κωμωδίες του κωμικού ποιητή-, ενώ είχε συμμετάσχει και στην ιστορική παράσταση «Όρνιθες» του Κουν το 1959.
Αξιοσημείωτη ήταν, επίσης, και θητεία του στο ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο (Νιλ Σάιμον, Πίντερ, Χάσεκ, Καλντερόν, Μολιέρος). Στον κινηματογράφο, συμμετείχε σε ταινίες όπως: «Το πιο λαμπρό αστέρι», «Η Χαρτορίχτρα», «Γυναικοκρατία», «Καραβάν σαράι», «Μπουμ Ταρατατζούμ», «Οι νταντάδες».

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook