Το μέλλον της Ευρώπης και της Ευρωζώνης, καθώς και η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα, μετά τις εκλογές και το PSI, θα βρεθούν στο επίκεντρο της 16ης συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης του Economist που διεξάγεται σήμερα και αύριο, 2 και 3 Ιουλίου, στην Αθήνα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες του μέλους του ΔΣ της ΕΚΤ Γιόργκ Ασμουσεν, ο οποίος και θα ανοίξει τις εργασίες του συνεδρίου, αλλά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και θα κλείσει τις εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου. Τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης.

Ο κ. Ασμουσεν θα τοποθετηθεί επί της θεματικής: «Μπορούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη προς την Ευρώπη;».

Μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθούν για την μετά PSI εποχή, ο επικεφαλής του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παναγιώτης Αριστείδης Θωμόπουλος και για τα ενεργειακά θέματα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασ. Παπαγεωργίου.

Στη δεύτερη ημέρα των εργασιών, το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων με στόχο η Ελλάδα να ανακτήσει ανταγωνιστικότητα και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης θα αναλύσουν ο επικεφαλής της Task Force Greece Χορστ Ράιχενμπαχ και από πλευράς κυβέρνησης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης. Επίσης, θα τοποθετηθούν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Κώστας Μητρόπουλος.

Στο θέμα της ανάπτυξης της οικονομίας θα τοποθετηθούν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο θα μιλήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Οι εργασίες του συνεδρίου του Economist θα ολοκληρωθούν με τις ομιλίες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook