Με οφειλές που ξεπερνούν το ένα (1) δισεκατομμύριο ευρώ βρίσκεται αντιμέτωπη η ΔΕΗ, σε μια περίοδο που η κρίση αδειάζει τα πορτοφόλια των καταναλωτών της, ιδιωτών και επιχειρηματιών!

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Επιχείρηση για το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2011 – Μαρτίου 2012 ξεπέρασαν το ένα δισ. με τη μερίδα του λέοντος να αφορά σε ανείσπρακτες οφειλές, σε «φέσια» ιδιωτών και νοικοκυριών.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι οι βεβαιωμένες οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς οικιακού ρεύματος αγγίζουν τα  762,5 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο – και μέχρι τον Μάρτιο – συμπεριλαμβάνεται και ο φόρος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο «χαράτσι».

Πέραν των νοικοκυριών , στη ΔΕΗ δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους μήνες περί τα 210 εκατ. ευρώ από χρήση βιομηχανικού ρεύματος,    από τις εμπορικές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες 92,7 εκατ. ευρώ, ενώ εντύπωση προκαλεί πως στους οφειλέτες περιλαμβάνεται και το ίδιο το Δημόσιο, με απλήρωτους λογαριασμούς από Υπουργεία και Περιφέρειες ύψους περίπου 65 εκατ. ευρώ.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι από τον Μάιο του 2012 και μετά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ δεν περιλαμβάνεται το χαράτσι, εντούτοις και πάλι οι οφειλές πελατών παραμένουν αξιοσημείωτα υψηλές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook