Ο συριακός στρατός συνέχισε σήμερα Δευτέρα να βομβαρδίζει συνοικίες ανταρτών στην πόλη Χομς, όπου οι γιατροί αναγκάζονται να ακρωτηριάζουν τραυματίες εξαιτίας της έλλειψης ιατρικής βοήθειας και υλικών, καταγγέλλουν οι αντικαθεστωτικοί.

Βασικοί στόχοι των βομβαρδισμών είναι οι συνοικίες Χαλντιγέ και Ζουράτ αλ-Σαγιάχ, τις οποίες οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακαταλάβουν, διευκρίνισαν αντάρτες και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Πολλές συνοικίες εξακολουθούν να πολιορκούνται και είναι πολύ δύσκολο για μας να μεταφέρουμε εκεί τρόφιμα και φάρμακα", τόνισε, μέσω Skype, ο Χάλεντ αλ-Τελάουι ένας από τους αντικαθετωτικούς στη Χομς.

"Οι γιατροί στα νοσοκομεία εκστρατείας αναγκάζονται να ακρωτηριάζουν τραυματίες γιατί δεν διαθέτουν την απαραίτητη ιατρική βοήθεια και γιατί οι τραυματίες δεν μπορούν να μεταφερθούν εκτός της πόλης", επισήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε: "οι άνθρωποι δεν μπορούν να φύγουν, οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν, παντού υπάρχουν άρματα μάχης".

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, περίπου χίλιες οικογένειες έχουν αποκλειστεί στην πόλη και δεν διαθέτουν ούτε τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

 

protothema.gr