Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στον κόσμο του Ηρακλείου, η παρουσίαση των εκδόσεων ΊΤΑΝΟΣ του Α’ τόμου του βιβλίου της Αρχαιολόγου Λιάνας Σταρίδα , \’\’Υπήρχε μια πόλη… Το Μεγάλο Κάστρο\’\’.

Η παρουσίαση χωρίστηκε σε δύο μέρη.

 Στο πρώτο μέρος, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση του Ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου από την συγγραφέα το πρωί του Σαββάτου στις 11:00. Ξεκινώντας από τη Λότζια, έπειτα από το χαιρετισμό του κ. Ευάγγελου Καρκανάκη των Εκδόσεων ΊΤΑΝΟΣ και έναν πρόλογο της κυρίας Σταρίδα, πολύς κόσμος ακολουθώντας την, περπάτησε στα βήματα των προγόνων μας, και ανακάλυψε ιστορικά κομμάτια της πόλης μας, που αν και αντιστέκονται ακόμα στη φθορά του χρόνου, η ιστορία τους, παραμένει ακόμα άγνωστη από ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της πόλης, και ιδιαίτερα από τη νεολαία.

Το δεύτερο μέρος της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στις 8:00 το βράδυ, στην Πύλη της Βηθλεέμ. Ομιλητές ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης , Θεοχάρης Δετοράκης και ο Οδυσσέας Σγουρός, Αρχιτέκτονας – Μηχανικός και Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Ο συντονισμός της παρουσίασης, έγινε από τον δημοσιογράφο κ. Κώστα Γραμματικάκη.

Επιπλέον, η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την κ. Εύη Καλιτσουνάκη και την κ. Μαρία Βουρβαχάκη στο φλάουτο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook