Στον Άγιο Νικόλαο θα βρεθούν από αύριο φοιτητές από το Κεμπέκ του Καναδά που θα εκπονήσουν  συγκριτική Μελέτη στο πλαίσιο του προγράμματος “Demain La Grece” – «Αύριο η Ελλάδα».
Το Θέμα θα είναι   ο «Νησιωτικός Τουρισμός» της περιοχής του Cegep De la Gaspesie et des Isles (Γαλλική Κοινότητα), που βρίσκεται στα – Les LesIles de la Madeleine (Νησιά της Μαγδαληνής) στο Κεμπέκ – Καναδάς και της Περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου – Λασιθίου – Κρήτης.
Η συγκριτική μελέτη θα αφορά σημαντικές πτυχές της Τουριστικής Ανάπτυξης των δύο νησιών και πιο συγκεκριμένα των δύο τουριστικών προορισμών της Cegep De la Gaspesie et des Isles (Γαλλική Κοινότητα) και του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Την μελέτη θα εκπονήσουν οι σπουδαστές του τμήματος Κοινωνικών Επιστημών του Campus des Iles de La Madeleine – Πανεπιστημίου των Νήσων της Μαγδαληνής και αποτελείται από τρεις Καθηγητές και 14 φοιτητές.
Οι φοιτητές θα παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις που θα παρουσιάσουν διάφοροι παράγοντες και φορείς του Δήμου Αγίου Νικολάου από τις 3/7 έως τις 9/07/2012 στην αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου και στο Ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ
(μόνο στις 3/07/2012)

Πρόγραμμα Εισηγήσεων

ΤΡΙΤΗ 03-07-2012
Ξενοδοχείο Ερμής
19.00: Υποδοχή και καλωσόρισμα με welcome drink στο roof garden
του Ξενοδοχείου Ερμής.
Τους καθηγητές και τους φοιτητές θα υποδεχτούν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης και ο Διευθυντής του Ξενοδοχείου Ερμής κ. Γιώργος Πελεκανάκης.
19.15: Εισήγηση Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, παρουσίαση του Δήμου Αγίου Νικολάου ως \”τουριστικό προορισμό\” και παρουσίαση \”Οικονομικών στοιχείων σχετικά με τον Τουρισμό\”
19.30: Εισήγηση του Διευθυντή του Ξενοδοχείου Ερμής κ. Γιώργου Πελεκανάκη, πρόεδρος του Παγκρήτιου Συνδέσμου διευθυντών ξενοδοχείων και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των διευθυντών ξενοδοχείων.
20.00: Θα ακολουθήσει δείπνο των σπουδαστών και των καθηγητών στην Κρητική – Ελληνική βραδιά που τους προσφέρει το Ξενοδοχείο Ερμής.
Τετάρτη, 4/07/2012
• Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου – Αίθουσα διαλέξεων
10.00: Εισήγηση προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού – Δημοτική Σύμβουλος Αγίου Νικολάου, κ. Μαρίας Καφετζάκη, θέμα: «Τρόποι Προώθησης του Αγίου Νικολάου , δράσεις και δραστηριότητες της Τουριστικής Επιτροπής»
10.20: Εισήγηση της Διευθύντριας της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου (ΑΣΤΕΑΝ), κας Σημαντηράκη Βανέσσας, επίκουρης καθηγήτριας, με θέμα την παρουσίαση της ΑΣΤΕΑΝ.
Πέμπτη, 5/7/2012
• Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου – Αίθουσα διαλέξεων
10.00: Εισήγηση της κας Σαραντοπούλου Ιωάννας, καθηγήτριας τεχνικών μαθημάτων της ΑΣΤΕΑΝ, με θέμα : «Αθλητικό Catering».
10.20: Εισήγηση του κ. Θεοδωράκη Κωστή, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εστιατορίων & Καφέ-Μπαρ του Αγίου Νικολάου – Θέμα «Κρητική Διατροφή»
Παρασκευή, 6/7/2012
• Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου – Αίθουσα διαλέξεων
10.00: Εισήγηση κ. Σκυβάλου Μαρίας, Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου και επιστημονικής συνεργάτιδας της ΑΣΤΕΑΝ, με θέμα την παρουσίαση της Μαρίνας Αγίου Νικολάου
10.15: Hotel Creta & Delta, Bernadette Arseneau, ιδοκτήτρια ξενοδοχείου
10.30: Εισήγηση από τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, κ. Θωμά Χαριτάκη
Δευτέρα, 9/7/2012
• Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου – Αίθουσα διαλέξεων
10.00: Εισήγηση κ. Μαρίας Κωστάκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του ΠΑΟΔΑΝ, Διευθύντρια Λυκείου Νεάπολης, Θέμα Λαογραφία, έθιμα και παραδόσεις, παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος Καλοκαίρι 2012
10.20: Εισήγηση κ. Λαγουδάκη Ιωάννη, καθηγητή τεχνικών μαθημάτων της ΑΣΤΕΑΝ, με θέμα: «Γαστρονομικός Τουρισμός στην Ελλάδα».
Μεταφράσεις, η διερμηνέας κ. Μπεμπελάκη Μαρία
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι για πληροφορίες
http://www.tourismeilesdelamadeleine.com/magdalen-islands/atrim-ang-
696-home.cfm
http://www.cegepgim.ca/
Ο κ. Simon Miousse είναι ο συντονιστής του προγράμματος του Πανεπιστημίου CEGEP de la Gaspésie και Îles και καθηγητής των Κοινωνικών Επιστημών..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook