Αυτό είναι το νέο Renault Clio και το NewsAuto.gr σας το παρουσιάζει μία ημέρα πριν τα αποκαλυπτήριά του στο διαδίκτυο. Το γαλλικό σουπερμίνι είναι ιδιαίτερα μυώδες, με έντονες καμπύλες και μάσκα που θυμίζει το πρωτότυπο DeZir. Θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε 5θυρο αμάξωμα, με τις χειρολαβές των πίσω θυρών να έχουν ενσωματωθεί στην τρίτη κολώνα.

Η γκάμα των κινητήρων θα αρχίζει από έναν 3κύλινδρο 0.9 turbo με 90 PS, ενώ θα περιλαμβάνει και τον 1.2 turbo με 115 PS. Το 2013 θα λανσαριστεί και η έκδοση RS (η οποία εμφανίστηκε με καμουφλάζ στο Goodwood) με 1.6 turbo και περισσότερα από 200 PS.

Το κοινό θα έχει την πρώτη οπτική επαφή με το γαλλικό μοντέλο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Παρίσι, με την έναρξη των παραδόσεων να ακολουθεί αμέσως μετά.

Μέσα στο 2013 θα ακολουθήσει το station wagon, ίσως και έκδοση crossover, με κίνηση όμως μόνο στον εμπρός άξονα, για διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα.

Για το 2013 προγραμματίζεται και πολυτελής έκδοση του Clio, στα πρότυπα της σειράς DS της Citroen. Όπως επιβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής της Renault, Carlos Tavares, θα ονομάζεται Initiale Paris και θα κατασκευάζεται στη Γαλλία.

(newsauto.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook