Μετά την επιλογή του Αλέκου Τουρκολιά στην Εθνική Τράπεζα έχει φουντώσει η ονοματολογία για δεκάδες δημόσιες επιχειρήσεις οργανισμούς και τράπεζες. Όπως αναφέρουν εκτιμήσεις από το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου και αρκετών υπουργών οι επιλογές ειδικά στις ΔΕΚΟ πρέπει να γίνουν στο επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου οι νέες διοικήσεις να μπορέσουν να ετοιμαστούν καλύτερα. Επιπρόσθετα και εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν και οι νέοι γενικοί γραμματείς των υπουργείων.

Για παράδειγμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας λέγεται ότι θέλει να τοποθετήσει στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων έναν εκ των Γιάννη Τσαμουργκέλη ή Νίκο Καραβίτη. Λέγεται ακόμα ότι πρόταση δέχτηκε και το στέλεχος της EFG Eurobank Πλάτων Μονοκρούσος.   Τώρα όσον αφορά τοις ΔΕΚΟ και τις Τράπεζας ακούγονται τα εξής ονόματα:

•       Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων:  Λέγεται ότι έχει γίνει πρόταση στον τέως πρόεδρο του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη. Ο κ. Βουρλούμης κατά την διάρκεια του 2004 -2008 προχώρησε σε σημαντικές τομές στον ΟΤΕ με αποτέλεσμα να λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.  Εργάστηκε για δεκαετίες στην Άλφα Bank δίπλα στον Γιάννη Κωστόπουλο. Οι αποκρατικοποιήσεις είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης από εδώ και στο εξής.

•       ΔΕΗ : Εσχάτως ακούστηκε το όνομα του τέως επικεφαλής της Τάκη Αθανασόπουλου ο οποίος έχει ερείσματα στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ δυνατά παίζει και το όνομα του τέως επικεφαλής της Millennium Γιώργου Τανισκίδη . Κρίσιμο σημείο που εξετάζεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι το «χρυσό» συμβόλαιο του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και πρώην στελέχους του Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου, Κώστα Θέου για το οποίο λέγεται ότι εάν «σπάσει» τότε η επιχείρηση πρέπει να τον αποζημιώσει με 300.000 ευρώ. Πηγές του Υπουργείου λένε ότι το συμβόλαιο αυτό έπρεπε ήδη να έχει δημοσιοποιηθεί στο opengov εφόσον η ΔΕΗ είναι μια καθαρά κρατική επιχείρηση με το ελληνικό δημόσιο διατηρεί πάνω από 50,01 % των μετοχών. Κατηγορούν ακόμα ανοικτά πως το διοικητικό συμβούλιο υπό τον Αρθούρο Ζερβό υπέγραψε το συμβόλαιο με τις αποδοχές του κ. Θέου να υπερβαίνουν τις 9.000 ευρώ την στιγμή που ο ίδιος δεν έχει καμία εμπειρία περί τα ενεργειακά. Η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού σύμφωνα με την Standard & Poor’ s βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης ενώ πριν από λίγα 24ωρα δανείσθηκε ένα σημαντικό ποσό με το πρωτοφανές επιτόκιο του 11,2 % από την Αγροτική Τράπεζα.

•       ΑΤΕ-ΤΤ: Λέγεται ότι οι κ. Πανταλάκης και Παπαδόπουλος παραμένουν στις θέσεις τους  στην Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως  τεχνοκράτες έως ότου ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με την επανακεφαλαιοποίηση των 2 τραπεζών.

•       Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας :  Αλλαγές αναμένονται και στο ΤΧΣ καθώς εκτιμάται ότι αλλάξει (εν μέρει ίσως) η διοικητική πυραμίδα. Η επιλογή θα γίνει από την κυβέρνηση από κοινού όμως με την  Τράπεζα της Ελλάδος ενώ το τελικό όνομα πρέπει να έχει και  την (τυπική )έγκριση των Βρυξελλών.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook