Με τον πλέον παραστατικό τρόπο(φώτο) επέλεξε ο Αλέξης Κούγιας, να εξηγήσει στους δημοσιογράφους στο εσωτερικό του Αστυνομικού Μεγάρου, γιατί πιστεύει πως ο τραυματισμός του 17χρονου γιου του κρεοπώλη επήλθε από πυρά του Πρίαμου Ξυδάκη.

Εκείνο που ξεκαθάρισε ο Αλ. Κούγιας είναι πως η βολή- που λίγο έλειψε να σκοτώσει τον ανήλικο(σύμφωνα με τον Κούγια)- δεν προήλθε από το όπλο του πατέρα του, τονίζοντας πως εάν η σφαίρα είχε χτυπήσει τον νεαρό από μικρή απόσταση θα είχε προκαλέσει έγκαυμα.

Εκείνο που επιχειρεί πλέον να περάσει η πλευρά του 52χρονου κρεοπώλη είναι πως ο Πρίαμος Ξυδάκης είχε σκοπό να χτυπήσει τον φερόμενο ως δράστη, ενώ το θύμα οπλοφορούσε.

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο, μετά το μακελειό πήγε στο κρεοπωλείο και επιχείρησε να επιτεθεί στην γυναίκα του 52χρονου και στο μόλις δύο ετών παιδί τους.

Ενώ παράλληλα ζητά να ασκηθούν ποινικές διώξεις και σε βάρος του ιδιοκτήτη καφενείου, που βρίσκεται δίπλα στο κρεοπωλείο, γιατί -όπως τόνισε ο Κούγιας- έκρυψε το όπλο που σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο κρατούσε εκείνο το βράδυ ο Πρίαμος Ξυδάκης.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη απολογία
”Τα δύο αδέρφια έχουν ακλόνητο άλλοθι” είπε ο δικηγόρος τους Γιώργος Κοκοσάλης.

”Ο ένας ήταν μαζί με τον 17χρονο στο νοσοκομείο και ο δεύτερος δεν ήταν στο χωριό. Δεν ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν το αυτοκίνητο του πατέρα του Πριάμου Ξυδάκη” κατέληξε ο κος Κοκοσάλης.

O δεύτερος αδερφός του 52χρονου κρεοπώλη, αναμένεται να υποστηρίξει στην απολογία του ότι την ώρα της τραγωδίας ήταν στο σχολείο, εκεί όπου ήταν σε εξέλιξη η γιορτή του Κλήδονα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο αδερφός του φερόμενου ως δράστη θα υποστηρίξει πως είδε τον κόσμο να αποχωρεί βιαστικά από το χώρο της γιορτής αλλά δεν κατάλαβε το λόγο.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο οι απολογίες

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου(για λόγους ασφαλείας) προσήλθαν για να απολογηθούν τα δύο αδέρφια του 52 χρονου κρεοπώλη που κατηγορείται για την διπλή τραγωδία στον Προφήτη Ηλία.

Μαζί τους στο Μέγαρο βρίσκεται και ο 17χρονος γιος που ήταν παρών στο μακελειό.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο είχε απολογηθεί και ο 52χρονος, επίσης για λόγους ασφαλείας, αφού ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να αστυνομευτεί καλύτερα απ’ ότι το Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο του Ηρακλείου.

Συνήγορος του ανήλικου γιου είναι ο Αλέξης Κούγιας, ενώ των άλλων δύο ο Γιώργος Κοκοσάλης.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook