Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία για την αγροτική παραγωγή στην Κρήτη, που ανέφερε σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Κανελλόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ.

Σύμφωνα με τoν κ. Κανελλόπουλο, έχει μειωθεί κατά 75 % η παραγωγή σταφυλιού στην Κρήτη από τη δεκαετία του ‘70 ως σήμερα, 70% η παραγωγή αμυγδάλων και 50% των πράσινων φασολιών.

 Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, ο κ. Κανελλόπουλος τόνισε ότι για όλα τα προϊόντα που παράγει η χώρα μας η παγκόσμια αγορά είναι ελλειμματική και παρουσίασε το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιστροφή της κατάστασης.

Στο σχέδιο αυτό συμπεριλαμβάνονται: η ενθάρρυνση των διεπαγγελματικών οργανώσεων, οι ποιοτικοί έλεγχοι στην αγορά τροφίμων, τα κίνητρα για συνεργασία των αγροτικών συνεταιρισμών με τις τοπικές επιχειρήσεις, η ίδρυση ταμείου αγροτικής επιχειρηματικότητας, η δημιουργία δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων και η προκήρυξη επενδύσεων για μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια ημερίδα, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας κ. Α. Φούρλας σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο επιχειρηματίας να ασχολείται με τη δουλειά του και όχι με το κράτος, ενώ ο γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Α. Ανδρεόπουλος υποστήριξε ότι αντί για κινητοποιήσεις για αύξηση του επιδόματος ανεργίας θα έπρεπε να γίνονται κινητοποιήσεις για άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα.

Agrotypos.gr