Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία για την αγροτική παραγωγή στην Κρήτη, που ανέφερε σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Κανελλόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ.

Σύμφωνα με τoν κ. Κανελλόπουλο, έχει μειωθεί κατά 75 % η παραγωγή σταφυλιού στην Κρήτη από τη δεκαετία του ‘70 ως σήμερα, 70% η παραγωγή αμυγδάλων και 50% των πράσινων φασολιών.

 Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, ο κ. Κανελλόπουλος τόνισε ότι για όλα τα προϊόντα που παράγει η χώρα μας η παγκόσμια αγορά είναι ελλειμματική και παρουσίασε το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιστροφή της κατάστασης.

Στο σχέδιο αυτό συμπεριλαμβάνονται: η ενθάρρυνση των διεπαγγελματικών οργανώσεων, οι ποιοτικοί έλεγχοι στην αγορά τροφίμων, τα κίνητρα για συνεργασία των αγροτικών συνεταιρισμών με τις τοπικές επιχειρήσεις, η ίδρυση ταμείου αγροτικής επιχειρηματικότητας, η δημιουργία δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων και η προκήρυξη επενδύσεων για μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια ημερίδα, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας κ. Α. Φούρλας σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο επιχειρηματίας να ασχολείται με τη δουλειά του και όχι με το κράτος, ενώ ο γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Α. Ανδρεόπουλος υποστήριξε ότι αντί για κινητοποιήσεις για αύξηση του επιδόματος ανεργίας θα έπρεπε να γίνονται κινητοποιήσεις για άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα.

Agrotypos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook