Πρώτη δημοσίευση: 12:55 μμ

Ξέσπασε με δηλώσεις του ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη, μιλώντας πριν λίγο στους δημοσιογράφους, έξω από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, περιμένοντας την απόφαση για τον γιο και τον άλλο αδερφό του κρεοπώλη, που κατηγορείται για τον θάνατο του γιού του.

Ο Γιάννης Ξυδάκης τόνισε πως η οικογένεια του 52χρονου ρίχνει λάδι στη φωτιά με την στάση της.

Συγκεκριμένα είπε:

«Δυστυχώς, μετά την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, η οποία δεν έχει ακόμη ανακληθεί, αν και διαψεύστηκε πλήρως από την τίμια έρευνα της αστυνομικής διεύθυνσης Ηρακλείου, ακολούθησε η χθεσινή θεατρική παράσταση της υπεράσπισης των εγκληματιών στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Δυστυχώς, οι εγκληματίες συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, αντί να ζητήσουν συγνώμη, από τα θύματά τους.»

Ο Αλέξης Κούγιας περνά στην αντεπίθεση για το φονικό στον Προφήτη Ηλία

Με τον πλέον παραστατικό τρόπο επέλεξε ο Αλέξης Κούγιας, να εξηγήσει στους δημοσιογράφους στο εσωτερικό του Αστυνομικού Μεγάρου, γιατί πιστεύει πως ο τραυματισμός του 17χρονου γιου του κρεοπώλη επήλθε από πυρά του Πρίαμου Ξυδάκη.

Εκείνο που ξεκαθάρισε ο Αλ. Κούγιας είναι πως η βολή- που λίγο έλειψε να σκοτώσει τον ανήλικο(σύμφωνα με τον Κούγια)- δεν προήλθε από το όπλο του πατέρα του, τονίζοντας πως εάν η σφαίρα είχε χτυπήσει τον νεαρό από μικρή απόσταση θα είχε προκαλέσει έγκαυμα.

Εκείνο που επιχειρεί πλέον να περάσει η πλευρά του 52χρονου κρεοπώλη είναι πως ο Πρίαμος Ξυδάκης είχε σκοπό να χτυπήσει τον φερόμενο ως δράστη, ενώ το θύμα οπλοφορούσε.

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο, μετά το μακελειό πήγε στο κρεοπωλείο και επιχείρησε να επιτεθεί στην γυναίκα του 52χρονου και στο μόλις δύο ετών παιδί τους.

Ενώ παράλληλα ζητά να ασκηθούν ποινικές διώξεις και σε βάρος του ιδιοκτήτη καφενείου, που βρίσκεται δίπλα στο κρεοπωλείο, γιατί -όπως τόνισε ο Κούγιας- έκρυψε το όπλο που σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο κρατούσε εκείνο το βράδυ ο Πρίαμος Ξυδάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook