«Δεν είναι αρνητική η γνωμάτευση» του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας για την ειδική επιχειρησιακή σύμβαση στη βιομηχανία γάλακτος ΝΕΟΓΑΛ δήλωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στο ραδιοσταθμό Flash.

Η κ.Κατσέλη διευκρίνησε πως το Συμβούλιο έχει και παιδευτικό ρόλο και καθώς μέσα από την υπόεθση ΝΕΟΓΑΛ. έγινε η πρώτη ειδική επιχειρησιακή σύμβαση διαμορφώνοντας ένας είδος φόρμουλας για τις επόμενες.Ουσιαστικά η σύμβαση αποτέλεσε μια εικόνα για τη θέση της επιχείρησης μέσα από τη χρήση χρηματοοικονομικών δεικτών, δεικτών ανταγωνιστικότητας κτλ.

Σύμφωνα με την υπουργό, η έκθεση έδειξε «ότι αυτή η επιχείρηση στην οποία αποφάσισαν να προχωρήσουν με μία ειδική επιχειρησιακή σύμβαση πραγματικά δεν έχει πρόβλημα τώρα, διότι είναι μια εύρωστη επιχείρηση. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να συμφωνήσουν η εργοδοσία και οι εργαζόμενοι να υπογράψουν μια τέτοια συναινετική σύμβαση γιατί μπορεί να προβλέπουν ότι στο μέλλον την επόμενη χρονιά μπορεί να δημιουργηθούν συγκεκριμένα προβλήματα ή και μπορεί αν θέλετε να θέλουν να διατηρήσουν τις τιμές τους χαμηλές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook