Την ανάγκη θεμελίωσης ενός νέου υγιούς και παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης, ώστε να εξέλθουμε ισχυρότεροι από την κρίση, υπογράμμισε ο Κάρολος Παπούλιας στον χαιρετισμό του στο επιχειρηματικό φόρουμ που οργάνωσε η βουλγαρική πρεσβεία στην Αθήνα.

Αφορμή στάθηκε η επίσημη επίσκεψη του Βούλγαρου Προέδρου Ρόζεν Πεβνέλιεφ.

«Η προσπάθεια αυτή περνά μέσα από σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού, οι οποίες δεν γίνονται συχνά αντιληπτές από τους εταίρους μας» είπε ο κ. Παπούλιας, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα επιχειρεί να δημιουργήσει ένα ευνοϊκότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, με απώτερο στόχο να καταστεί μια χώρα φιλική στην προσέγγιση επενδύσεων».

Ο Πρόεδρος υπογράμμισε ακόμη ότι «μέσα από κοινές επιλογές, από κοινές πρωτοβουλίες και προσπάθειες, ισχυροποιήσαμε τους δεσμούς μας και δημιουργήσαμε ένα σημαντικό προηγούμενο στα Βαλκάνια, ένα πολύτιμο παράδειγμα καλής γειτονίας και αμοιβαίας εκτίμησης».

Επεσήμανε την σημαντική συμβολή της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη της γειτονικής χώρας όπου στο πλαίσιο του ΕΣΟΑΒ έχουν διατεθεί στη Βουλγαρία 54,29 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 79% αφορά σε Δημόσιες Επενδύσεις/Μεγάλα Έργα, το 20% σε ιδιωτικές παραγωγικές επενδύσεις και το 1% σε μικρά έργα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, όπου η Ελλάδα διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον της για την υλοποίησή του.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook