«Το ευρώ είναι ακόμη εδώ, και είναι εδώ για να μείνει» τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στις Βρυξέλλες ο Γερμανός αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιοργκ Ασμουσεν.

Ο κ. Άσμουσεν έστειλε μήνυμα στήριξης στην ευρωζώνη, ωστόσο, προειδοποίησε ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να λύσει την κρίση χρέους στην ΕΕ από μόνη της.

«Υπάρχουν όρια όσον αφορά σε αυτά που μπορεί αν κάνει η ΕΚΤ και εξαρτάται από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να προχωρήσουν σε δομικές αλλαγές στις οικονομίες τους» ανέφερε την Παρασκευή το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Οι άνθρωποι και οι αγορές περιμένουν από την ΕΚΤ για λύσεις. Ωστόσο, η ΕΚΤ δεν μπορεί να λύσει την κρίση χρέους από μόνη της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Άσμουσεν είπε ακόμη ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να αναπληρώσει τις αποτυχίες των άλλων «όπως των πολιτικών ηγεσιών», ωστόσο, όπως σημείωσε, «μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στην αγορά μέσα σε λίγα λεπτά, με την προσαρμογή του επιτοκίου, με παρεμβάσεις αν χρειαστεί, με προσαρμογή των κανονισμών για τα collateral, η απλώς με δηλώσεις της».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook