Πολυμελές κύκλωμα που είχε εξαπατήσει δεκάδες επιχειρηματίες και ιδιώτες σε όλη την Ελλάδα, αποκομίζοντας πολύ μεγάλα κέρδη, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία από το Ηράκλειο που διαθέτει, όπως αποκαλύπτει το Flashnews.gr, κατάστημα με τυροκομικά προϊόντα.

Το σχέδιο δράσης της σπείρας ήταν απλό και καλοστημένο.

Μέλη της \”συμμορίας\”, ντυμένοι με ακριβά ρούχα και επιδεικνύοντας πλούσιο τρόπο ζωής, πλησίασαν τον επιχειρηματία δήθεν ως πελάτες.

Αρχικά, για να μην γίνουν στόχος έκαναν παραγγελίες με μικρό χρηματικό κόστος το οποίο φρόντιζαν να καλύπτουν κανονικά.

Στη συνέχεια έκαναν μεγαλύτερες παραγγελίες με κόστος που κυμαίνονταν  από 15.000 μέχρι 100.000 ευρώ ανά περίπτωση πληρώνοντας με ακάλυπτες επιταγές.

Aπό τον γνωστό επιχειρηματία του Ηρακλείου οι επιτήδειοι κατόρθωσαν εφαρμόζοντας την απάτη, να αποσπάσουν περίπου 15.000 ευρώ.

Η σπείρα είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη την Ελλάδα προσεγγίζοντας το \”αφάν γκατέ\’ του επιχειρηματικού κόσμου όπως ανέφεραν στο Flashnews.gr άντρες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας ΒΑ Αττικής.

Η σύλληψη τεσσάρων μελών του κυκλώματος

Χθες το πρωί συνελήφθησαν, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο, τέσσερις από αυτούς (τρεις Έλληνες, 28, 25 και 57 ετών, και ένας 36χρονος υπήκοος Ιράκ), ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται.

Συγκεκριμένα, μετά από τη διερεύνηση της καταγγελίας του επιχειρηματία από την Κρήτη, εξακριβώθηκε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, παρουσιάζονταν ως έμποροι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια σε επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα και, αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, προχωρούσαν στην αγορά μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων ή μηχανημάτων, τα οποία εξοφλούσαν με ακάλυπτες επιταγές ή συναλλαγματικές χωρίς αντίκρισμα. Στη συνέχεια, πουλούσαν τα εμπορεύματα σε χαμηλές τιμές, σε άλλους εμπόρους και ιδιώτες.

Επίσης, με τον ίδιο τρόπο εξαπατούσαν ιδιώτες, που είχαν αναρτήσει αγγελίες πώλησης των αυτοκινήτων τους στο διαδίκτυο.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 20 περιπτώσεις απάτης σε βάρος επιχειρηματιών και οκτώ σε βάρος ιδιωτών.

Τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητές τους ξεπερνούν τα 1.300.000 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι GLOCK των 9mm, μία κυνηγετική καραμπίνα, 141 φυσίγγια, ένας γεμιστήρας με πέντε φυσίγγια, πέντε ΙΧ αυτοκίνητα, οκτώ κινητά τηλέφωνα, 3.000 ευρώ, καθώς και βιβλιάρια καταθέσεων, μπλοκ επιταγών και διάφορα έγγραφα.

Μετά από αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έξι ΙΧ αυτοκίνητα που είχαν αποκτήσει οι κατηγορούμενοι από τις απάτες, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Επίσης, σε αποθήκες που διατηρούσε η σπείρα στη Μαγούλα Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες εμπορευμάτων, τα οποία επίσης αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας.

Flashnews.gr/ Ελένη Ζουμαδάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook