«Αυτή η κυβέρνηση αποτελεί δυνατότητα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, για να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου και να ξεφύγει από τη δίνη της κρίσης» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στη Βουλή.

Τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνει «στο ακέραιο τις ευθύνες που της αναλογούν από τη στήριξη της κυβερνητικής συνεργασίας» και επισήμανε ότι η συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα δεν ήταν αβασάνιστη επιλογή.

«Είχαμε συνείδηση της ανάγκης μιας ευρύτατης συμπαράταξης» είπε.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα «ρεαλιστικό και προοδευτικό πλαίσιο διακυβέρνησης» και ότι οι στόχοι είναι φιλόδοξοι, αλλά εφικτοί.

«Στο κοινό προγραμματικό πλαίσιο θέσαμε στόχους τετραετίας. Κάποιοι θα προωθηθούν άμεσα σε διαπραγμάτευση και άλλοι σε δεύτερη φάση» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις, τη σταδιακή αύξηση του αφορολογήτου, την επέκταση του επιδόματος ανεργίας.

«Αποτελούν όλοι κυβερνητική δέσμευση» είπε.

«Στο πλαίσιο της κοινωνικής στήριξης της κυβέρνησης είμαστε το κόμμα που καθίσταται αποφασιστική και αδέσμευτη δύναμη για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Αυξάνουμε τη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας» τόνισε και είπε ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την τροϊκα θα είναι συνεχής και σκληρή.

«Η απαλλαγή από το βάρος του Μνημονίου δεν σημαίνει επιστροφή σε όσα μας οδήγησαν στο Μνημόνιο. Ο λαός κάνει θυσίες που πρέπει να πιάσουν τόπο» επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
«Η σκληρή πραγματικότητα διαλύει μύθους για εύκολες λύσεις που υπάρχουν και που λένε ότι δεν τις αξιοποιήσαμε» δήλωσε.

(in.gr)