Ως πρόβα τζενεράλε ενόψει της συμμετοχής στην Παγκόσμια Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στο Πεκίνο, μπορεί να θεωρηθεί η παρουσία του Δήμου Γόρτυνας στην 13η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στους Βώρους.

Δια μέσου των γεωπόνων του Δήμου Γόρτυνας θα συγκεντρωθούν δείγματα από συσκευασμένα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή και θα παρουσιαστούν στο ειδικό περίπτερο που θα στήσει ο Δήμος στη Γεωργική Έκθεση Μεσαράς.

Η συγκέντρωση των προϊόντων θα γίνει στο Δημαρχείο και συγκεκριμένα στο γραφείο των γεωπόνων, την προσεχή Τετάρτη 11 Ιουλίου, μεταξύ 7.00 το πρωί και 15.00 το μεσημέρι και μάλιστα ο Δήμος Γόρτυνας με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους ενδιαφερομένους Γορτύνιους παραγωγούς και επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σε αυτή τη προσπάθεια για την ανάδειξη και προώθηση των αγροτικών προϊόντων του Δήμου.

Ο Δήμος Γόρτυνας θα εκπροσωπηθεί από τον αντιδήμαρχο Αγροτικού Τομέα, Αντώνη Πρινιανάκη, ο οποίος μετά τον χαιρετισμό που θα απευθύνει στην τελετή έναρξης της 13ης Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς, στη συνέχεια θα αναπτύξει τις δράσεις του Δήμου στον αγροτικό τομέα.

Επίσης, ο Τεχνολόγος Γεωπόνος του Δήμου Γόρτυνας δρ. Νεκτάριος Πομποδάκης, στην ομιλία του θα αναπτύξει το θέμα:

«Οι δυνατότητες εναλλακτικών καλλιεργειών στην περιοχή της Μεσσαράς – Το παράδειγμα του Δήμου Γόρτυνας».

Να σημειώσουμε πως το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Γόρτυνας έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου για την ανάδειξη των ντόπιων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων με συμμετοχή σε εκθέσεις, ομιλίες και την διοργάνωση ημερίδων ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καλλιεργητών και της αγοράς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στο 3ο Agro Quality Festival που διοργανώθηκε, στο ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ, ο Δήμος Γόρτυνας συμμετείχε και διακρίθηκε για την ποιότητα των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων που παρουσίασε.

Η διάκριση αυτή εξάλλου θα φέρει το Δήμο Γόρτυνας πιο κοντά από ποτέ στην αγορά της Κίνας με τη συμμετοχή σε μια παγκόσμια έκθεση αγροτικών προϊόντων που θα λάβει χώρα στο Πεκίνο, τον προσεχή Οκτώβριο.

Γενικότερα, το γεγονός αυτό έχει μεγάλη σημασία για τα Κρητικά προϊόντα αφού θα είναι η πρώτη ουσιαστική προσπάθεια ενός μικρού περιφερειακού Δήμου να εισχωρήσει σε μια τέτοια παγκόσμια αγορά. Μια αγορά με ιδιαίτερες απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook