Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, που ξεκίνησε κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, έδωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλεί κανέναν και βεβαίως όχι τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας, ωστόσο επισήμανε ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η δημόσια παρουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Απάντησε, δε, στο «αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις» που τού απηύθυνε ο κ. Σαμαράς την Κυριακή, με το γνωστό στοίχο του Κ.Βάρναλη: «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα! προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!»

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τις διαδικασίες μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, αντεπιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος την Κυριακή χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους και υποτιμητικά σχόλια για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «παραλήρημα του πρωθυπουργού».

Αναφερόμενος στην επισήμανση του πρωθυπουργού, ότι είναι πρωτοφανές να απειλούνται πολιτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι ότι θα πάνε φυλακή εάν υπογράψουν αποκρατικοποιήσεις, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε: «Εμείς δεν απειλούμε κανέναν. Κανείς δεν απειλεί τον κ. Σαμαρά. Είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός. Βεβαίως όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται. Αλλά όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δημόσια περιουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός».

Σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει όνομα ή σύμβολα, κατά τη διαδικασία ενοποίησης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Μας μπερδεύετε με τον κ. Βενιζέλο. Εμείς έχουμε ισχυρό brand name».

Όσον αφορά στα επικριτικά σχόλια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει την ΕΔΑ και το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν φιλοδοξούμε, ούτε θέλουμε να είμαστε αντίγραφο ούτε της ΕΔΑ του '58, ούτε του ΠΑΣΟΚ του '81, γιατί δεν είμαστε ούτε στο '58, ούτε στο '81. Θα αντλήσουμε τα καλύτερα από τις παραδόσεις της αριστεράς και από τις παραδόσεις του λαού μας, αλλά είμαστε σε μια νέα, σύγχρονη απαιτητική εποχή και ο λαός μας μπροστά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο».

 

in.gr