Σοκ  έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Ηρακλείου η ειδήση ότι ζευγάρι αλλοδαπών ζει μέσα σε σπηλιά σε περιοχή της παραλιακής.

Πρόκειται για έναν άντρα ηλικίας 58 ετών και τη 45χρονη σύζυγό του, που ήρθαν πριν δέκα περίπου ημέρες στην Κρήτη από την Βουλγαρία αναζητώντας ένα μεροκάματο όμως στην Ελλάδα της κρίσης κάτι τέτοιο αποδείχτηκε πολυτέλεια.

Έτσι, αδυνατώντας να πληρώσουν ενοίκιο βρήκαν καταφύγιο στη σπηλιά, απέναντι ακριβώς από την είσοδο του τελωνείου, στην παραλιακή του Ηρακλείου.

Οι σύγχρονοι \”Άθλιοι\” είχαν μαζέψει λιγοστά υπάρχοντα από τα σκουπίδια, έναν καναπέ και ένα πρόχειρο τενεκέ για να στήσουν το τσουκάλι, ανακατεύοντας όνειρα με τον αγώνα της επιβίωσης.

Ένας περαστικός που είδε από κοντά το ζευγάρι να έχει δημιουργήσει το σπιτικό του στη σπηλιά ειδοποίησε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου, ενώ  η είδηση, μέσω τοπικών μέσων, έφτασε σύντομα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου που ανέλαβε δράση.

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ κ. Σωκράτης Βαρδάκης επισκέφτηκε για πρώτη φορά το ζευγάρι τη Δευτέρα, ενώ σήμερα Τρίτη βρέθηκε πάλι κοντά του για να βρεθεί μια λύση δίνοντάς τους ταυτόχρονα 4 σακκούλες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr o κ. Βαρδάκης οι δύο Βούλγαροι πίστευαν ότι μπορούν να βρουν μεροκάματο στα αμπέλια, ωστόσο όταν τους εξήγησε ότι η περίοδος του τρύγου αργεί και είναι δύσκολο να βρουν δουλειά σε χωράφι, δήλωσαν ότι θέλουν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

\”Δεν θέλουμε να τους διώξουμε και μπορούμε να τους προσφέρουμε τα προς το ζην για λίγο διάστημα, όμως έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν είναι εύκολο να βρουν δουλειά. Οι ίδιοι μας είπαν ότι επιθυμούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους\”  μας ενημερώνει ο κ. Βαρδάκης από την κουβέντα που είχε μαζί τους, ενώ πολύ γρήγορα προχώρησε και σε πράξεις.

\”Θέλουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους και γι\’αυτό τους βγάλαμε εισιτήρια για Αθήνα, με το πλοίο της γραμμής. Από εκεί μας είπαν ότι έχουν κάτι γνωστούς και θα φύγουν για Βουλγαρία\”, αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΚΗ.

Μάλιστα ο κ. Βαρδάκης σημείωσε ότι ο 58χρονος που μιλάει άπταιστα ελληνικά του είπε ότι αν γίνονταν θα ήθελε να φύγει ακόμα και σήμερα το βράδυ.

Έτσι για άλλη μια φορά με την παρέμβαση τοπικών φορέων μια νέα ανθρώπινη ιστορία εξαθλίωσης, βρίσκει προσωρινή ανακούφιση.

Flashnews.gr/ Ελένη Ζουμαδάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook