Ακατάλληλα για κολύμβηση είναι προς το παρόν τα νερά στη θαλάσσια περιοχή στο ύψος της παραλίας των Περιβολίων, μετά τη ρύπανση από αστικά λύματα που προκλήθηκε στη θάλασσα από υπερχείλιση αγωγού της ΔΕΥΑΡ.

Στο σημείο τοποθετήθηκαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου ειδικές πινακίδες απαγόρευσης της κολύμβησης, οι οποίες θα παραμείνουν έως ότου από τις αναλύσεις διαπιστωθεί η καταλληλότητα χρήσης του θαλασσινού νερού.

Το δείγμα έχει σταλεί από τη ΔΕΥΑΡ σε πιστοποιημένο εργαστήριο του Ρεθύμνου και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά αύριο Τετάρτη.

Μετά το έγγραφο του Λιμεναρχείου, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκε: «Ροή υγρού στοιχείου θολού χρώματος στη θάλασσα, από αγωγό ομβρίων υδάτων, με αποτέλεσμα την πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης» η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή, δίνοντας εντολή για τοποθέτηση των πινακίδων απαγόρευσης σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της παραλίας του Ρεθύμνου, καθώς μετά τη ροή μεγάλου αριθμού κυβικών λυμάτων στη θάλασσα, τίθεται θέμα προστασίας των λουομένων.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια Δημόσιας Υγείας, Πόπη Κλάδου, μιλώντας στα Ρεθεμνιώτικα Νέα ανέφερε: «Εμείς ενημερωθήκαμε το πρωί του Σαββάτου για το περιστατικό και αμέσως δώσαμε εντολή να τοποθετηθούν απαγορευτικές πινακίδες, διότι το πρώτο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Οι πινακίδες θα παραμείνουν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας από πιστοποιημένο εργαστήριο του Ρεθύμνου».

Ο επόπτης Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου, Νίκος Βουμβουράκης τονίζει ότι έως διαπιστωθεί και πάλι η καταλληλότητα του νερού, δεν επιτρέπεται η κολύμβηση σε απόσταση 200 μέτρων εκατέρωθεν της συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής:

«Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν το νερό είναι κατάλληλο ή ακατάλληλο γι’ αυτό ζητήσαμε αναλύσεις από πιστοποιημένο εργαστήριο, έτσι ώστε αν τα αποτελέσματα είναι καλά να αρθεί γρήγορα η απαγόρευση. Η πινακίδα τοποθετήθηκε για προληπτικούς λόγους και απαγορεύει το κολύμπι σε απόσταση 200 μέτρων μέχρι την άρση της απαγόρευσης, μετά από δειγματοληψία που θα δείχνει την καθαρότητα του ύδατος».

Ρεθεμνιώτικα Νέα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook