Το μωρό πάντα, που γεννήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο ζωολογικό κήπο του Ουένο στο κέντρο του Τόκιο, βρέθηκε νεκρό πάνω στο στομάχι της μητέρας του.

Ο ζωολογικός κήπος του Ουένο εξήγησε ότι το μικρό υπέκυψε σε πνευμονία.

«Οι φύλακες βρήκαν το μωρό ξαπλωμένο ανάσκελα πάνω στο στομάχι της μητέρας του, της Σιν Σιν, και διαπίστωσαν ότι η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπάει», εξήγησε ο ζωολογικός κήπος στον ιστότοπό του. «Του έκαναν καρδιακές μαλάξεις, αλλά δυστυχώς επιβεβαίωσαν το θάνατό του στις 08:30 το πρωί».

Το νεογέννητο, στο οποίο δεν είχε δοθεί ακόμη όνομα, ήταν το πρώτο μωρό πάντα που γεννήθηκε εδώ και 24 χρόνια στο ζωολογικό κήπο του Ουένο.

Ήταν μάλιστα η πρώτη γέννηση που έγινε ποτέ στον Ουένο έπειτα από φυσικό ζυγάρωμα, καθώς το μωρό που γεννήθηκε το 1988 είχε προκύψει από τεχνητή γονιμοποίηση. Ο ζωολογικός κήπος, τον οποίο διαχειρίζονται οι αρχές του Τόκιο, έχει ενοικιάσει από πέρυσι από την Κίνα τους γονείς του μικρού, τη Σιν Σιν και τον σύντροφό της, τον Ρι Ρι, έναντι του ποσού του ενός εκατομμυρίου δολαρίων ετησίως.

Οι κινεζικές αρχές είχαν χαιρετίσει τη γέννηση του μικρού στις 5 Ιουλίου. «Είναι μια καλή είδηση. Τα γιγάντια πάντα είναι αγγελιαφόροι φιλίας. Ελπίζουμε πως τα αισθήματα κάθε λαού απέναντι στον άλλο και πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία θα βελτιωθούν χάρη στη γέννηση του μικρού», είχε δηλώσει στο Πεκίνο ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιού Ουεϊμίν.

Τα γιγάντια πάντα, ένα είδος που απειλείται, θεωρούνται «εθνικοί θησαυροί» στην Κίνα.

 

protothema.gr