Το διάσημο Cirque du Soleil, «το μεγαλύτερο θέαμα του κόσμου» όπως έχει χαρακτηριστεί, μετά από παραστάσεις που έδωσε σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο με πάνω από 15 εκατομμύρια θεατές, έρχεται τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και αφιερώνει μία από τις παραστάσεις του, στους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Η παράσταση του Cirque du Soleil με τίτλο «Alegría» είναι ένα συναρπαστικό υπερθέαμα, που συνδυάζει αριστοτεχνικά τη μαγεία του τσίρκου, την ποίηση του θεάτρου και τη σαγήνη όλων των άλλων σκηνικών τεχνών, της μουσικής, της μιμικής, του χορού, με την ακροβασία και τον αθλητισμό.

Το Cirque du Soleil θεωρείται το κορυφαίο των κορυφαίων καλλιτεχνικών σχημάτων. Επί σκηνής παρουσιάζονται 55 καλλιτέχνες (μουσικοί, τραγουδιστές, ακροβάτες, ζογκλέρ, χορευτές, κλόουν κλπ.) που προέρχονται από 15 χώρες. Χρησιμοποιούνται εκατοντάδες χειροποίητα αξεσουάρ (μάσκες, καπέλα, παπούτσια, αντικείμενα).

Περισσότερα από 400 χειροποίητα κουστούμια χρησιμοποιούνται στο σόου. Για την κατασκευή τους εργάσθηκαν περίπου 300 τεχνίτες και χρειάσθηκαν για το καθένα περισσότερες από 200 ώρες εργασίας. 70 τόνοι σκηνικών, ηχητικού και φωτιστικού εξοπλισμού και άλλων μηχανημάτων … αιωρούνται στον αέρα! 7.000 συνδετήρες, 6 χιλιόμετρα σχοινιά και 9 χιλιόμετρα καλωδιώσεις, χρειάζονται για να στηθεί και να λειτουργήσει το σκηνικό του σόου. Για την παραγωγή θα εργασθούν επιπλέον 220 Έλληνες (τεχνικοί, χειριστές γερανών και ανυψωτικών μηχανημάτων, ρίγκερς, μηχανικοί, ξυλουργοί και βοηθητικό προσωπικό).

«Alegría» στα Ισπανικά σημαίνει «αγαλλίαση, χαρά, ψυχική ευφορία». Χρησιμοποιείται όμως απ’ τους Ισπανούς, όχι σε καταστάσεις ευθυμίας, αλλά αντίθετα σε καιρούς έντονων προβλημάτων, θλίψης ή πόνου, σαν αντιστάθμισμα, σαν ισοδύναμο αντίδοτο, σαν γιατρικό. Με σκοπό να ξορκίσουν την κακοδαιμονία, να πάρουν κουράγιο και να αισιοδοξούν για μία καινούρια ημέρα. Ίσως λοιπόν, η συγκυρία της ελληνικής κρίσης να αποτελεί το «ιδανικό περιβάλλον» για ένα «crash test» στο πολύ παινεμένο αυτό «θαυματουργό ελιξίριο».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, εκφράζουν ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στο “Cirque du Soleil” και την εταιρεία παραγωγής ΛΑΒΡΥΣ, καθώς και σε όλο τον κόσμο που θα βρεθεί στις 5 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, για την υποστήριξή τους στο έργο του Συλλόγου.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στην υλοποίηση του νέου οράματος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», τη δημιουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που θα λειτουργήσει στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη –ΕΛΠΙΔΑ».

Η παράσταση του Cirque du Soleil «Alegría» που είναι αφιερωμένη στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» θα δοθεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012, στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ του Ο.Α.Κ.Α.
Τιμές εισιτηρίων
35€ – 45€ – 55€ – 65€ και η VIP ζώνη 75€

Παιδικά (από 3-18 χρονών) και φοιτητικά εισιτήρια:
28€ – 36€- 44€- 52€ και η VIP ζώνη 60€

Πληροφορίες, κρατήσεις και αγορά εισιτηρίων
στο τηλέφωνο της Γραμματείας του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»
210 7757153-7757934

Για ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων στο website: www.lavris.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook