Αίτημα να λαμβάνονται πρώτα οι αποφάσεις για τη δανειακή σύμβαση σε επίπεδο των τριών πολιτικών αρχηγών και εν συνεχεία αυτές να εκτελούνται από τον υπουργό Οικονομικών αναμένεται να διατυπώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα, που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προηγήθηκε σύσκεψη στην Ιπποκράτους, υπό τον κ. Βενιζέλο, παρουσία περίπου 20 στελεχών -μεταξύ των οποίων δεν ήταν η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Ανδρέας Λοβέρδος- όπου αποφασίστηκε ότι στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει με την γραμμή «πρώτα η επιμήκυνση μετά η συζήτηση με τους δανειστές».

Στελέχη στην Ιπποκράτους τονίζουν ότι δεν υπονομεύουν τον κ. Στουρνάρα, και ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει μια ενιαία στρατηγική. Σε αυτό το κλίμα είναι και η σημερινή ανακοίνωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή δημοσίευμα: «Επέμεινα και επιμένω στην ανάγκη να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει το ταχύτερο η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Γι\’ αυτό το λόγο είχα ζητήσει συνάντηση των τριών αρχηγών με τον υπουργό Οικονομικών πριν αυτός μεταβεί στις Βρυξέλλες και πάντως αμέσως μετά την επιστροφή του».

«Αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτή η θέση \’υπονομεύει\’ τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση συνολικά, φοβούμαι ότι δεν αντιλαμβάνονται την ελληνική πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, ούτε το πως διαμορφώνεται την περίοδο αυτή οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος καταλήγει ότι δεν είναι θέμα υπονόμευσης αλλά οι προτάσεις του γίνονται για να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην κυβέρνηση.

Ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να αναφερθεί με λεπτομέρειες στις επαφές που είχε με τους ομολόγους του και συγχρόνως θα μιλήσει και για τον τρόπο με τον οποίο προχώρησε στους χειρισμούς του. Στην συνάντηση αναμένεται επίσης να τεθεί επί τάπητος και το θέμα της εύρεσης ισοδύναμων μέτρων που μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τους τροϊκανούς ώστε η κυβέρνηση να αποφύγει να λάβει ψηφισθέντα μέτρα όπως για παράδειγμα η κατά 12% μείωση στα ειδικά μισθολόγια.

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Η σημερινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών πραγματοποιείται υπό τη σκιά των νέων μέτρων 3 δις που θα πρέπει άμεσα να αποφασίσει η κυβέρνηση. Λίγες μόνο μέρες μετά τις εκλογές, ζούμε ξανά το ίδιο σκηνικό που εκτυλίχτηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια, το μαρτύριο της σταγόνας, όπου τους εκβιασμούς για μη καταβολή των δόσεων, διαδέχονται κάθε φορά νέα μνημονιακά μέτρα, τα οποία εκτροχιάζουν την οικονομία και χαντακώνουν την κοινωνία» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα περί διαπραγμάτευσης του μνημονίου ήταν άλλο ένα συνειδητό ψέμα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της προεκλογικής προπαγάνδας των κομμάτων. Τα τρία κόμματα της κυβέρνησης δεν σέβονται την εντολή του ελληνικού λαού για αλλαγή της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ακολουθώντας πιστά τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook