Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προτίθενται να καταφύγουν οι συνήγοροι της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, για να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, μετά την άρνηση του ανακριτή της υπόθεσης να αποδεχθεί το αίτημά της.

Η προσωρινά κρατούμενη σύζυγος του πρώην υπουργού που προσκόμισε στην αίτησή της ψυχιατρική γνωμάτευση επίκουρου καθηγητή της Ψυχιατροδικαστικής σύμφωνα με την οποία πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, δεν έπεισε ούτε τον ανακριτή κ. Μαλλή ούτε και την αρμόδια εισαγγελέα Ε.Κυβέλου η οποία εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος.

Η εισαγγελέας επικαλέστηκε στην αρνητική της πρόταση, πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Σταμάτη, αναφέροντας ότι καταδεικνύει πως η αιτούσα «είναι απολύτως ικανή να επικοινωνεί και να ενεργεί προς υπεράσπισή της και μάλιστα όχι μόνον ενώπιον των αρμόδιων αρχών. Η διάγνωση της κατάστασης της ψυχικής υγείας της κατηγορουμένης, μη συνδεόμενη με αποδεικτικό γεγονός, κατά τα ανωτέρω, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πραγματογνωμοσύνης, αλλά ενδιαφέρει μόνο στο πλαίσιο των συνθηκών κράτησής της και της αντιμετώπισης της πάθησής της, η οποία μπορεί να γίνει από τις αρμόδιες αρχές επί τη βάσει ακόμη και της ως άνω διαγνώσεως ή άλλης, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα».

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της κ. Σταμάτη, τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να υποβάλουν εκ νέου το αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στο αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προκειμένου να αποφανθεί αν θα το ικανοποιήσει ή όχι.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook