Επιμένει ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης σε όσα έγραψε την Τετάρτη στο twitter σχολιάζοντας τον τρόπο που ο Κώστας Αρβανίτης και η Μαριλένα Κατσίμη πήραν συνέντευξη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

«Πρωινή Ενημέρωση και Κούλογλου, πρέπει να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας για την διεισδητικότητα των ερωτήσεών τους», έγραψε ο κ. Μουρούτης προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

«Αν ξαναγύριζα τον χρόνο πίσω, πάλι τα ίδια θα έγραφα», επισημαίνει ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού σε επιστολή του που δημοσιεύεται σήμερα στο antinews και συνεχίζει: «Είμαι τέλος, βέβαιος ότι η ΕΣΗΕΑ θα είναι υπερήφανη για τα μέλη της, που σε καθαρό χρόνο συνέντευξης 42 λεπτών οι ερωτήσεις και οι διακοπές τους  ήταν  συνολικά κάτι περισσότερο από 6 λεπτά…».

 Ο κ. Μουρούτης δικαιολογεί την θέση του να κάνει κριτική επισημαίνοντας ότι πέραν της ιδιότητάς του, «είμαι φορολογούμενος πολίτης που δικαιούμαι να έχω άποψη, ιδιαίτερα για όσα  συντηρώ με τους φόρους μου. Και θεωρώ φασιστική την άποψη ορισμένων «δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη, τώρα που έχεις θεσμικό ρόλο».

 Η απάντηση Αρβανίτη - Κατσίμη

 Tην δική τους απάντηση στις δηλώσεις που έκανε χθες στο Twitter ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης έδωσαν σήμερα οι δημοσιογράφοι της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» στη ΝΕΤ.

 Με αφορμή το καυστικό σχόλιο του κ. Μουρούτη, «πρωινή Ενημέρωση και Κούλογλου, πρέπει να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας για την διεισδητικότητα των ερωτήσεών τους», οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη αναφέρθηκαν εκτενώς στο θέμα, ζητώντας αρχικά την γνώμη των καλεσμένων που ήταν από τον χώρο της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ .

 Ταυτοχρόνως, στους δέκτες υπήρχε ο τίτλος «Απρεπής επίθεση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στη ΝΕΤ».

 Οι δύο δημοσιογράφοι αντέκρουσαν στη συνέχεια τους ισχυρισμούς τους κ. Μουρούτη ότι έκαναν «σκληρή» συνέντευξη στον Κ. Τσίπρα και πρόσθεσαν πως διαχειρίστηκαν τη συνέντευξη, με τον τρόπο που το πράττουν με κάθε πολιτικό αρχηγό.

 Στη συνέχεια, τόνισαν πως η «Πρωινή Ενημέρωση», φαίνεται να ενοχλεί κάποιους γιατί στέκεται με το μέρος των πολιτών, αναδεικνύοντας τα προβλήματά τους και πως αυτή είναι εξάλλου και η εντολή που έχουν πάρει από τους προϊσταμένους τους.

 Η επιστολή Μουρούτη

 Αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ,  ο κ. Μουρούτης απάντησε στους δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης  μέσω του διδικτύου με την εξής επιστολή:

 «Χαίρομαι ιδιαίτερα που έστω με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με το σχόλιό μου στην προσωπική μου σελίδα στο twitter, να ξεκινήσει ένας διάλογος για τα όρια της «δημοσιογραφίας» και του δικαιώματος κάθε πολίτη να την κρίνει.

 Προσωπικά δεν έχω καμία όρεξη να ξυπνάω το πρωί και να «τσακώνομαι» με οποιονδήποτε.

 Όμως, έχω αποφασίσει ότι δεν θα αφήνω και τίποτε να πέφτει κάτω. Κυρίως όταν έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τη Δημοκρατία και την αλήθεια. Και αυτό γιατί, πέραν της ιδιότητάς μου, είμαι φορολογούμενος πολίτης που δικαιούμαι να έχω άποψη, ιδιαίτερα για όσα  συντηρώ με τους φόρους μου. Και θεωρώ φασιστική την άποψη ορισμένων «δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη, τώρα που έχεις θεσμικό ρόλο».

 Κατά τον  ίδιο τρόπο, δέχομαι και οποιαδήποτε καλόπιστη κριτική μπορεί να γίνει από τον οποιοδήποτε, είτε έχει, είτε δεν έχει θεσμικό ρόλο.

 Με χαρά διάβασα χθες την ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ κ. Τρίμμη για την αναφορά μου στο twitter. Χαίρομαι γιατί η άποψή μου, έγινε η αφορμή να κινητοποιηθεί η ΕΣΗΕΑ για ζητήματα που αφορούν τη Δημοκρατία και την Ελευθεροτυπία.

 Είμαι βέβαιος ότι αντίστοιχα θα αναζητήσει, για παράδειγμα τον αριθμό των εμφανίσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην αντίστοιχη εκπομπή της ΕΡΤ, και θα τον συγκρίνει με τον αριθμό εμφανίσεων (ή ακόμα και προσκλήσεων) του Πρωθυπουργού ή άλλων πολιτικών αρχηγών.  Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει το ίδιο και για την εκπομπή (για παράδειγμα) του κ. Κούλογλου, όπου προεκλογικά εμφανίστηκε ένας και μόνον πολιτικός αρχηγός.

 Είμαι βέβαιος ότι θα κινητοποιηθεί με την ίδια ταχύτητα και ένταση για το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ, όπου με  ταχυδακτυλουργικό τρόπο, η αντικειμενική δημοσιογραφία εξαφάνισε το σφυροδρέπανο από τη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

 Όπως είμαι βέβαιος θα εκδώσει ανακοίνωση, τώρα σε νεκρό χρόνο,  για το γεγονός ότι η ΕΡΤ κατά την προεκλογική περίοδο, καταπατώντας κάθε απόφαση της διακομματικής επιτροπής, προέβαλε σε δελτία ειδήσεων πολλές φορές αυθαίρετα πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, και δεύτερη τη Ν.Δ., αντίστροφα δηλαδή από την εκλογική τους δυναμική και από τη θεσμική τους υποχρέωση.

 Είμαι επίσης βέβαιος, ότι θα εκδώσει ανακοίνωση για το γεγονός ότι στην ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού, η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ήχο από την πρώτη δήλωσή του ως Πρωθυπουργού, αλλά ούτε  από την τελετή παράδοσης παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου. Φαντάζομαι δεν το έκανε για να προστατέψει τον Πρωθυπουργό από κάποιο, ενδεχόμενο, λάθος…

 Όμως, αυτό συνέβη  για πρώτη φορά στα χρονικά και παρά το γεγονός ότι η ΕΡΤ είχε αναλάβει να στείλει με πουλ εικόνα και ήχο και στους υπολοίπους τηλεοπτικούς σταθμούς.  Το κορυφαίο είναι ότι κατά τη «βουβή» παράδοση – παραλαβή,  παρουσιαστής της ΕΡΤ πρόλαβε να πει ότι η (νεοεκλεγείσα) κυβέρνηση Σαμαρά, που δεν είχε καν σχηματιστεί ή  ορκιστεί, είναι ήδη μια «φθαρμένη» κυβέρνηση!!!

 Αυτά σχολίασα στο twitter μου και αν ξαναγύριζα τον χρόνο πίσω, πάλι τα ίδια θα έγραφα.

 Γι αυτά η ΕΣΗΕΑ εύχομαι να τοποθετηθεί, όπως επίσης, για το γεγονός ότι συντάκτες της Δημόσιας Τηλεόρασης, σχολιάζοντας πχ. δημοσκοπήσεις σε άλλες χώρες, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι (εκ θέσεως) εκφράζουν τη χώρα τους,  αραδιάζουν απροκάλυπτα τις επιθυμίες τους λέγοντας ότι: «φαντάσου να βγει και ο Χ, αυτό μας έλειπε τώρα»!!!

 Χάρηκα, που η ΕΣΗΕΑ, άρχισε να παρακολουθεί το fb και το twitter, με στόχο να τοποθετείται με επίσημες ανακοινώσεις της. Τώρα που λύθηκαν τα περισσότερα προβλήματα του κλάδου και ιδιαίτερα η ανεργία, δείχνει, γρήγορα αντανακλαστικά  και σε έναν νέο πεδίο,  αυτό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.  Θα έχει άρα αντιληφθεί και τις ύβρεις που πολλά από τα μέλη της εκτοξεύουν κατά θεσμικών  παραγόντων της χώρας.

 Είμαι τέλος, βέβαιος ότι η ΕΣΗΕΑ θα είναι υπερήφανη για τα μέλη της, που σε καθαρό χρόνο συνέντευξης 42 λεπτών οι ερωτήσεις και οι διακοπές τους  ήταν  συνολικά κάτι περισσότερο από 6 λεπτά…

 Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έχουν δικαίωμα να με κρίνουν και να με κατακρίνουν. Αλλά όμως,  έχω και εγώ δικαίωμα να απαντήσω στα χονδροειδή ψέματα  του προσκεκλημένου τους κατά του πρωθυπουργού (όπως αυτό ότι όλοι οι εργαζόμενοι του Μουσείου της Ακρόπολης είναι από την Καλαμάτα) που αντί να τον διακόψουν ζητώντας του στοιχεία ή διευκρινήσεις, όπως θα όφειλαν,  προτίμησαν να τον κοιτούν σιωπηλοί κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι τους.

 Δεν είμαι πολιτικός, οπότε δεν φοβάμαι ότι θα με κόψουν από κανένα πάνελ επειδή έχω άλλη οπτική των πραγμάτων, δεν με πτοούν οι ύβρεις, που από χθες δέχομαι. Ένα θέλω. Να είμαι χρήσιμος σε ό,τι κάνω και να το κάνω καλά.

 Δεν πρόκειται να αλλάξω, έστω και αν ενοχλώ…»

 

protothema.gr