Με αλφαβητική σειρά έδωσε στη δημοσιότητα η Ιπποκράτους τα ονόματα της πολιτικής και της οργανωτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ. Από το «λ» λείπει το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου και από το «δ» της Άννας Διαμαντοπούλου, καθώς τα δύο στελέχη αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Με αυτά τα δεδομένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να εντάξει στα δύο μεταβατικά όργανα όλο το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ, με τις εξαιρέσεις του Γιάννη Ραγκούση και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στους οποίους δεν έγινε πρόταση.

Σε κάθε περίπτωση, με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, συγκροτήθηκαν η Πολιτική και η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.

Στην Πολιτική Γραμματεία μετέχουν (αλφαβητικά) οι: Νάσος Αλευράς, Νίκος Ανδρουλάκης, Μίμης Ανδρουλάκης, Βαγγέλης Αργύρης, Φώφη Γεννηματά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Γιάννης Κουράκης, Πάνος Μπεγλίτης, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Κώστας Πανταζής, Συλβάνα Ράπτη, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μετέχουν επίσης ο Συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Μανιάτης.

Στην Οργανωτική Γραμματεία μετέχουν (αλφαβητικά) οι: Μιλένα Αποστολάκη, Χρύσα Αράπογλου, Γιώτα Γαζή, Βασίλης Έξαρχος, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Κώστας Ζώγας, Αλέξανδρος Θοδωράκος, Δημήτρης Καρύδης, Λευτέρης Κατσικαρέλης, Παναγιώτης Κορμάς, Πάρις Κουκουλόπουλος (Συντονιστής), Δημήτρης Λιντζέρης, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Γιάννης Μαγκριώτης, Στέλιος Σπαθής, Κώστας Σπηλιόπουλος, Άγγελος Τόλκας, Γρηγόρης Φελώνης, Έφη Χαλάτση.

Τις επόμενες ημέρες, θα οριστούν υπεύθυνοι της προσπάθειας ανασύστασης στις 13 περιφέρειες της χώρας και θα συγκροτηθούν η Γραμματεία Επικοινωνίας, η Γραμματεία Παρακολούθησης του Κυβερνητικού Έργου, οι Τομείς του Κινήματος και οι Ομάδες Πολιτικού Συντονισμού ανά Υπουργείο, που θα συνεργάζονται με τους 3 αρμόδιους εισηγητές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η νέα Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου (ώρα 18:00) και η νέα Οργανωτική Γραμματεία την Τρίτη 17 Ιουλίου (ώρα 12:00) υπό την Προεδρεία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στον ορισμό των μελών της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας, δήλωσε τα εξής: «H επιτυχία της Εναρκτήριας Συνδιάσκεψης έδωσε σημαντική ώθηση στην προσπάθεια ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ και της Παράταξης.

Είναι ευτύχημα για το ΠΑΣΟΚ ότι διαθέτει μία μεγάλη δεξαμενή στελεχών, στην οποία μετέχουν αφενός μεν έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη, αποδεκτά από την κοινωνία, αφετέρου δε νέα, δυναμικά και πολλά υποσχόμενα στελέχη, που πήραν ενεργό ρόλο στη μάχη των εκλογών από διάφορες θέσεις. Είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος, από τη μεγάλη αυτή δεξαμενή, επιλογή ενός μικρού αριθμού στελεχών για τη συγκρότηση της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας.

Όλα τα στελέχη στρατεύονται εξίσου στην προσπάθειά μας. Για όλα υπάρχουν σημαντικά πολιτικά και οργανωτικά αντικείμενα. Όλοι είναι εξαιρετικά χρήσιμοι. Τους θέλω ενεργούς δίπλα μου στον αγώνα που δίνουμε για την Πατρίδα και την παράταξη».

protothema.gr