Μια νέα πτυχή αναφορικά με το σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση να παρουσιάσει στους εταίρους για την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος το σχέδιο θα έχει προοπτική τετραετίας. Ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα διεκδικήσει την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών έθεσε το θέμα της διαπραγμάτευσης στο Eurogroup.

Ερωτώμενος για το πότε θα παρουσιαστεί το ελληνικό «σχέδιο» , ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε χαρακτηριστικά «δεν θα βραδύνει» ενώ αμέσως μετά διευκρίνισε πως ο Σεπτέμβριος θεωρείται χρονικά, κομβικό σημείο για την αναδιαπραγμάτευση.

Χρειάζεται, είπε, η κυβέρνηση να προετοιμαστεί, να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεσσάρων ετών, να το παρουσιάσει στους εταίρους και να παλέψει για την αναδιαπραγμάτευση.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι αυτό δεν αφαιρεί στην κυβέρνηση το δικαίωμα να παλέψει για μερικά στοιχεία που θα ανακουφίζουν την κοινωνία, να βρει ισοδύναμα μέτρα και να «γκρεμίσει » το απαράδεκτο μέτρου του 23% ΦΠΑ στην εστίαση, να τονώσει τον τουρισμό της.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook