Κρίσιμη εξακολουθεί να θεωρείται η κατάσταση της υγείας των επτάχρονων διδύμων που παρέσυρε το πρωί της Πέμπτης ο 21χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης των παιδιών και των αναγκών που προκύπτουν από αυτή, το σχολείο στο οποίο φοιτούσαν, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει έκκληση για αίμα.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένα τα δίδυμα παρακολουθούν στενά την πορεία τους η οποία θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Σημειώνεται ότι το αγόρι λόγω της βαρύτητας της κατάστασής του είχε διασωληνωθεί από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στον τόπο του ατυχήματος, ενώ η δίδυμη αδελφή του διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο.

Η μητέρα τους νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, όπου υποβλήθηκε αργά το μεσημέρι σε επέμβαση για την αντιμετώπιση της ρήξης σπληνός. Η άτυχη γυναίκα φέρει πολλές κακώσεις, αλλά επικοινωνεί με το περιβάλλον και οι γιατροί εκτιμούν ότι παρότι βρίσκεται σε βαριά κλινική κατάσταση, η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο..

Έκκληση για αίμα για τα δίδυμα

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα. Το σχολείο, μάλιστα, των δύο επτάχρονων παιδιών έχει βγάλει και ανακοίνωση για το θέμα αυτό, η οποία αναφέρει:

«Στις 12/7 δυο μαθητές του 150 Δημοτικού Σχολείου του Συλλόγου μας, ηλικίας 7 ετών έπεσαν θύμα μαζί με τη μητέρα τους ασυνείδητου οδηγού μοτοσυκλέτας που παραβίασε το φωτεινό σηματοδότη στη διασταύρωση Πατησίων και Τροίας και συνέχεια εγκατέλειψε τα θύματα του.

Τα δυο παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και η μητέρα των παιδιών στον Ευαγγελισμό.

Η κατάσταση των παιδιών, ειδικά του αγοριού,  είναι κρίσιμη και απαιτείται αίμα.

Όσοι και όσες μπορείτε να βοηθήσετε μπορείτε να προσφέρετε αίμα είτε στο Αγλαΐα Κυριακού, είτε σε άλλο νοσοκομείο στο όνομα των παιδιών.

Με τις ευχές για πλήρη ανάρρωση των τραυματιών σας ευχαριστούμε όλους και όλες».

Χωρίς δίπλωμα ο υπαίτιος του ατυχήματος

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός της μοτοσυκλέτας νωρίτερα είχε χτυπήσει ελαφρά στην οδό Κοδριγκτώνος έναν ποδηλάτη, τον οποίο και εγκατέλειψε.

Στην προσπάθειά του, όμως, να εξαφανιστεί, παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη με αποτέλεσμα να χτυπήσει τα δύο παιδιά αλλά και τη μητέρα που τα συνόδευε.

Στη συνέχεια, ο δικυκλιστής τράπηκε σε φυγή και επιχείρησε να εξαφανιστεί. Οι αστυνομικοί, όμως, είχαν εντοπίσει, νωρίτερα, την μοτοσικλέτα του δράστη και έτσι οδηγήθηκαν στην ταυτότητά του. Επικοινώνησαν με τον πατέρα του ο οποίος τον βρήκε και του είπε να παραδοθεί αμέσως στην Τροχαία.

Πρόκειται για έναν μόνιμο υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού 21 ετών, ο οποίος, όπως δήλωσε ότι φοβήθηκε, για αυτό και εγκατέλειψε τα θύματά του. Ο νεαρός οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε ναυτοδικείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μηχανή που οδηγούσε ο νεαρός φέρεται να είναι ανασφάλιστη ενώ ο οδηγός δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

 

protothema.gr