Με τρία σκάφη θα εκπροσωπηθεί ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων στο 49ο Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου, που ξεκινάει το Σάββατο 14 Ιουλίου από τον όρμο Φαλήρου.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΝΟΧ:

Με τρία σκάφη θα συμμετάσχει ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων στο 49ο Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου, η αυλαία του οποίου ανοίγει το Σάββατο 14 Ιουλίου με την εκκίνηση να δίνεται στις 11 το πρωί από τον όρμο Φαλήρου!
Πρόκειται για τον «ΚΟΡΜΟΡΑΝΟ», Κυβερνήτης τους οποίου είναι ο Κωνσταντίνος Μανιουδάκης (και πλήρωμα οι Αριστοτέλης Κοτόπουλος, Λευτέρης Αμοιραλής, Αλέξανδρος Ματθαίος, Αντώνης Συτζανάκης, Μανόλης Βαρδινογιάννης, Στράτος Χουρδάκης), την «Αλμύρα», με Κυβερνήτη τον κ. Δημήτρη Ναναδάκη (πλήρωμα: Γιώργος Καλλιγέρης, Νικόστρατος Βαρδάκης, Νίκος Πατεράκης) και την «Αίθρα», με Κυβερνήτη τον κ. Αλέξανδρο Γκότση (πλήρωμα: Γιάννης Σαραντόπουλος, Κώστας Χατζηαγάπογλου, Τζίνα Καλογεράκη, Νίκος Πετρίδης).
Επίσης, στο 49ο Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου, θα πάρουν μέρος άλλα δύο σκάφη από τον Ι.Ο. Χανίων, ο «ΟΡΙΖΩΝ», Κυβερνήτης του οποίου είναι ο Γιάννης Καλλιγέρης και η «ΓΛΑΥΚΗ», με Κυβερνήτη τον Κώστα Μάμαλη.
Η πρώτη διαδρομή θα έχει ως κατάληξη τα Χανιά, με τα 33 σκάφη που θα πάρουν εκκίνηση από το Φάληρο, να καλούνται να καλύψουν μια απόσταση 146 ναυτικών μιλίων.

Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί ανοικτά του Κουμ Καπί, με τα σκάφη να εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν να περνούν από αυτή τη διαδικασία από το μεσημέρι της Κυριακής (15/7) και μετά. Ο κατάπλους θα σημάνει στο ιστορικό Παλιό Λιμάνι των Χανίων.
Τα σκάφη θα παραμείνουν στα Χανιά έως την Πέμπτη 19 Ιουλίου, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει έως τότε τοπικές ιστιοδρομίες.
Η 2η διαδρομή θα ξεκινήσει από τα Χανιά και θα έχει κατάληξη το νησί της Μήλου ενώ η 3η και τελευταία είναι Μήλος-Σούνιο, το Σάββατο 21 Ιουλίου.