Σήμερα το πρωί πέθανε στο Νοσοκομείο Χανίων μια 43χρονη Χανιώτισσα η οποία είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 και νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χανίων κ.Γιώργου Αρχοντάκη στο Flashnews.gr, η 43χρονη είχε βαρύ ιατρικό ιστορικό καθώς έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και είχε αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η άτυχη 43χρονη είναι το δεύτερο θανατηφόρο περιστατικό στα Χανιά για το 2011 καθώς πριν απο δύο περίπου εβδομάδες έχασε την ζωή του απο επιπλοκές του ιού και ένας 47χρονος απο την Βουλγαρία.

Στο μεταξύ την δική της μάχη για να κερδίσει τον ιό και να κρατηθεί στην ζωή δίνει και μια 52χρονη Χανιώτισσα η οποία εδώ και πολλές ημέρες νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων.

Υπενθυμίζεται πως τα περιστατικά του ιού Η1Ν1 που παρουσιάζουν επικίνδυνες επιπλοκές εμφανίζονται κυρίως σε ασθενείς που έχουν βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, είτε με σοβαρά αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα, είτε με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα λόγω παχυσαρκίας, είτε με συνδυασμούς όλων των παραπάνω.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook