Μια εβδομάδα μετά την αιματηρή εισβολή τους σε αυτοσχέδιο μαντρί στην περιοχή της Αρίσβης όπου ξεκλήρισαν το ένα μετά το άλλο 30 πρόβατα, οι μανιακοί σφαγείς της Ροδόπης ξαναχτύπησαν και μάλιστα δύο φορές! Στόχος τους έγιναν δύο χοιροστάσια στον δήμο Σαπών, στα οποία έσφαξαν επιλεκτικά όλα τα μικρότερα γουρουνόπουλα αφήνοντας άθικτα τα μεγαλύτερα!

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να ερευνήσουν το παράξενο περιστατικό, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είναι μανιακοί, αφού δεν μπορούν να εξηγήσουν για ποιο λόγο σφάζουν μόνο ορισμένα ζώα και γιατί δεν παίρνουν μαζί τους τα σφάγια! Εκτιμούν, ωστόσο, ότι πρέπει να πρόκειται για τους ίδιους, από τον τρόπο δράσης τους. Το ενδεχόμενο των θρησκευτικών διαφορών έχει αποκλειστεί, καθώς την πρώτη φορά το θύμα ήταν μουσουλμάνος κτηνοτρόφος ενώ την δεύτερη και οι δύο ιδιοκτήτες ήταν χριστιανοί.

Οι σφαγές ζώων μέσα στις στάνες έχουν αναστατώσει και τους κτηνοτρόφους της Ηλείας, που διαπιστώνουν ότι δεν κινδυνεύουν μόνο από τους ζωοκλέφτες! Στην περιοχή του Νεοχωρίου Κυλλήνης, άγνωστοι τρύπωσαν σε ένα μαντρί και έσφαξαν πέντε αρνιά.

Αντίθετα, οι άγνωστοι που μπήκαν σε έναν στάβλο στον Άγιο Ηλία Ζαχάρως, ή… «πεινασμένοι» ήταν ή έχουν καταστρώσει τα σχέδιά τους για το… Πάσχα, αφού άρπαξαν πέντε αρνιά βάρους 13 κιλών το καθένα! Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη τους, η αξίας τους φτάνει τα 700 ευρώ.

protothema.gr