Στη Μελιταία Δομοκού, τον τόπο που γεννήθηκε και επισκεπτόταν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, θα γίνει η κηδεία του συνταξιούχου γιατρού που νωρίς το πρωί της Δευτέρας έβαλε τέλος στη ζωή του, πηδώντας από τον πέμπτο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας.

Η χθεσινή είδηση έπεσε σαν «κεραυνός» στην τοπική κοινωνία. Όσοι γνώριζαν αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, φιλοσοφημένο επιστήμονα και αγνό αυτοδιοικητικό άνδρα, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έγινε. «Μήπως κάνετε λάθος; Δεν είναι δυνατόν», έλεγαν και ξαναέλεγαν οι άνθρωποι που τον είχαν ζήσει για πολλά χρόνια στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το «Lamiareport.gr», ο διευθυντής του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου Λαμίας, αθόρυβα και χωρίς «φακελάκια», είχε υπηρετήσει το Ε.Σ.Υ. όπως το είχε ονειρευτεί ο Γιώργος Γεννηματάς. Είχε βοηθήσει και εξυπηρετήσει πολύ κόσμο, τον οποίο έβλεπε να υποφέρει. Περπατούσε στο διάδρομο του νοσοκομείου και όταν έβλεπε κάποιο συνοδό ασθενούς να κλαίει ή να είναι μόνος σαν χαμένος, σταματούσε, τον πλησίαζε και ευγενικά ρωτούσε αν μπορούσε να τον βοηθήσει σε κάτι.

Η εμπλοκή του στα κοινά του τόπου, είχε να κάνει με την προσφορά. Ήταν αθόρυβος, ακριβοδίκαιος και δεν είχε κομματικές παρωπίδες, αφού με κάθε ευκαιρία ασκούσε έντονη κριτική, για λάθη, παραλείψεις, αδικίες και ανικανότητα, ακόμη και σε στελέχη του ιδίου κομματικού χώρου που υπηρετούσε.

Ο αυτόχειρας μοιραζόταν τις σκέψεις του και ήταν πάντα ανοιχτός με τους ανθρώπους που εκτιμούσε και με τους οποίους διατηρούσε επαφή για πολλά χρόνια. Ανησυχούσε για το αύριο, για το μέλλον των νέων παιδιών, για την Ελλάδα και τα είχε με όλους αυτούς που την κατάντησαν έτσι.

Τους τελευταίους μήνες ο γιατρός, όμως, δεν ήταν αυτός που ήξεραν. Οι φίλοι του λένε ότι είχε κλειστεί στον εαυτό του. Δε μιλούσε και τα κρατούσε όλα μέσα του.

Η κηδεία του θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης στη Μελιταία Δομοκού.

protothema.gr