Την ανάγκη λήψης μέτρων για την ανασυγκρότηση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας επισημαίνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκαν τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.

Η Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούταν  από τους Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Βουλευτή Β’ Πειραιά, τον Θ. Δρίτσα, Υπεύθυνο της Επιτροπής Ελέγχου του τομέα της Άμυνας, Βουλευτή Α΄ Πειραιά, την Ε. Καρακώστα και τον Γ. Λαγουδάκη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υποψήφιους στη Β΄ Πειραιά.

Οι Θοδ. Δρίτσας και Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισαν τη σημασία και το στρατηγικό ρόλο της Ναυπηγικής Βιομηχανίας στην προσπάθεια να βγούμε από την κρίση, με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τόνισαν ότι είναι τραγωδία για τη χώρα να είναι στην πράξη κλειστά όλα, σχεδόν, τα Ναυπηγεία της χώρας και η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος να έχει εξελιχθεί σε έρημη περιοχή.

Επίσης τόνισαν την ανάγκη να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απαγορεύσεις στην άσκηση των εμπορικών δραστηριοτήτων του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, και να εφαρμοστεί ένα σχέδιο ανασυγκρότησης του Ναυπηγείου, με την άμεση κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας, τη διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης, την αποπληρωμή και ένταξη των εργαζομένων στο τροχαίο υλικό στα Ναυπηγεία, ενώ παράλληλα τόνισαν την ανάγκη να περάσει το ενιαίο Ναυπηγείο υπό δημόσιο έλεγχο στο πλαίσιο της διαμόρφωσης ενιαίου δημόσιου Ναυπηγικού φορέα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  τόνισαν την ανάγκη για τη συγκρότηση ενιαίου φορέα για τη Ζώνη του Περάματος, με τη συμμετοχή του Δημοσίου και του ΟΛΠ, του οποίου πρέπει να σταματήσει κάθε κίνηση για ιδιωτικοποίηση.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την άμεση προτεραιότητα να προχωρήσει με ευθύνη του Δημοσίου και του ΟΛΠ ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της Ζώνης του Περάματος και προσέλκυσης εργασιών και πιο συγκεκριμένα ένα σχέδιο επενδύσεων και εκσυγχρονισμού της Ζώνης και των υποδομών της, με άμεση την ανάγκη κατασκευής μιας Πλωτής Δεξαμενής.

Μάλιστα  υποστήριξε, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της ζώνης, την ανάγκη για τη σταδιακή αποκατάσταση της πλήρης απασχόλησης στη Ζώνη, ενώ στο μεταξύ τόνισε τη σημασία να προωθηθεί ένα έκτακτο πρόγραμμα ενίσχυσης και ανακούφισης των ανέργων της Ζώνης.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους να προωθήσει όλα τα θέματα της  Ζώνης και των Ναυπηγείων στη Βουλή και στα αρμόδια Υπουργεία και κυρίως να στηρίξει ενωτικούς αγώνες των εργαζομένων για τη διεκδίκησή τους.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook