Η μεσολαβητική προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της Ελληνικής Χαλυβουργίας θα συνεχιστεί δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, καθώς και η σημερινή δεύτερη ημέρα συζητήσεων κύλησε χωρίς αποτέλεσμα.

Με τους φόβους ότι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη μονάδα Ασπροπύργου να ενισχύονται, ο Γ.Βρούτσης τονίζει ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για συμφιλίωση των δύο πλευρών.

«Το εργοστάσιο πρέπει να επαναλειτουργήσει προς όφελος της οικονομίας, της απασχόλησης και των ίδιων των εργαζομένων» λέει και καλεί έστω και την ύστατη στιγμή όλους να συνεισφέρουν για την εξεύρεση λύσης.

«Ουδέν σχόλιο» από την εταιρεία, το τελεσίγραφο της οποίας για διακοπή της απεργίας έληγε χθες.

Η εργοδοσία τραβάει το σχοινί της αδιαλλαξίας απέναντι στους εργαζόμενους, παρά τις προσπάθειες του Σωματείου και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση και να σταματήσει να «παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο», λένε οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας που σήμερα πραγματοποίησαν μαζί με το ΠΑΜΕ διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας.

«Το υπουργείο Εργασίας κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή συμφιλιωτική προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της Χαλυβουργίας», δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννης Βρούτσης, και πρόσθεσε:

«Το εργοστάσιο πρέπει να επαναλειτουργήσει προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, της απασχόλησης και των ίδιων των εργαζομένων».

«Έστω και την ύστατη στιγμή, καλούμε όλους να συνεισφέρουν θετικά στην εξεύρεση λύσης και την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο» πρόσθεσε.

«Ουδέν σχόλιον», ήταν η αντίδραση της εταιρείας στη δήλωση του υπουργού Εργασίας ύστερα από ερώτηση του ΑΜΠΕ.

Η διεύθυνση της Ελληνικής Χαλυβουργίας είχε δώσει προθεσμία μέχρι χθες (Δευτέρα) προκειμένου να λήξει η απεργία, σε αντίθετη περίπτωση έχει διαμηνύσει προς κάθε πλευρά ότι είναι αποφασισμένη να κλείσει τη μονάδα του Ασπροπύργου και να μεταφέρει όλη την παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα στη μονάδα του Βόλου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας έως ότου λάβουμε απαντήσεις στα αιτήματά μας».

Με αυτή τη φράση έκλεισε την ομιλία του στην απεργιακή συγκέντρωση του σωματείου των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στην Ομόνοια, ο πρόεδρός του, Γιώργος Σιφωνιός.

Ο κ. Σιφωνιός κατηγόρησε την «εργοδοσία» ότι «τραβάει το σχοινί της αδιαλλαξίας απέναντι στους εργαζόμενους, παρά τις προσπάθειες του Σωματείου και τις υπεύθυνες» όπως είπε «προτάσεις για την επαναλειτουργία του εργοστασίου» και ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση «να δώσουν λύση και να σταματήσουν να παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο».

Στη συνέχεια 400 περίπου απεργοί της Χαλυβουργίας, μέλη των σωματείων εργατών μετάλλου της Αττικής και της γραμματείας του Πανελληνίου Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), του Θριασίου πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, με κεντρικό σύνθημα το αίτημα για την επαναπρόσληψη των απολυμένων της επιχείρησης.

Οι συγκεντρωμένοι, παρέμειναν μπροστά στο υπουργείο φωνάζοντας συνθήματα, ενώ η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου είχε διακοπεί για περίπου μια ώρα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook