Ολοκληρώθηκε ο Ανοικτός Διαγωνισμός Ιδεών που πραγματοποίησε ο Δήμος Χανίων για την κατασκευή των νέων του Περίπτερων Τουριστικής Ενημέρωσης και Πληροφόρησης.

Το Α’ βραβείο – και κατά συνέπεια η ανάθεση της μελέτης εφαρμογής – δόθηκε κατά πλειοψηφία (με ψήφους 6 υπέρ – 1 κατά) από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού στον κ. Νευραδάκη Μιχαήλ, ο οποίος συμμετείχε με το σχέδιο που έφερε τον κωδικό 28013.

Παρακάτω παρουσιάζονται το σχέδιο ιδεών που έλαβε το α’ βραβείο

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Το β΄ βραβειο απονεμήθηκε στις κ.κ. Χατζηιωάννου Ελένη και Χελιδονάκη Χρυσούλα με το σχέδιο τους που έφερε τον κωδικό 09029, το γ’ βραβείο δόθηκε στον κ. Θεοδωρίδη Ανδρέα, με το σχέδιο που έφερε τον κωδικό 14785 ενώ τέλος έπαινος απενεμήθη στον κ. Σέγκο Εμμανουήλ για το σχέδιο του με τον κωδικό 17017. Σημειώνεται ότι τα βραβεία θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος Χανίων για το σκοπό αυτό και στην οποία θα παρουσιαστούν όλες οι σχεδιαστικές προτάσεις/ιδέες των διαγωνιζόμενων.

O εν λόγω Διαγωνισμός Ιδεών – ο οποίος συνιστά από πλευράς Δήμου μια καινοτόμα και συνάμα δημιουργική πρωτοβουλία που όμοια της δεν είχε επαναληφθεί στο παρελθόν – εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τουριστικής πληροφόρησης και προβολής των Χανίων ως προορισμού φιλικού προς τον επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού αποτελούνταν από τους:

1. Ξυνίδη Νικόλαο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Αντιδήμαρχο Χανίων,
2. Κοκκινάκη Μαρία, Πρόεδρο Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Χανίων
3. Καλλιγέρη Γιώργο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, ως εκπρόσωπο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων
4. Αποστολάκη Ειρήνη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, ως εκπρόσωπο του ΤΕΕ/ΤΔΚ
5. Τριποδάκη Αλέξανδρο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, καθηγητή τμήματος Αρχιτεκτόνων Κρήτης (με αναπληρωτή τον Τζομπανάκη Αλέξιο, αρχιτέκτονα μηχανικό, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών), ως εκπρόσωπο του Πολυτεχνείου Κρήτης
6. Τζιγκουνάκη Αναστασία, Αρχαιολόγο, Προϊσταμένη 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
7. Παπαδάκη Αφροδίτη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.

Ο Δήμος Χανίων συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό για την πρωτοτυπία και την ευρηματικότητα των προτάσεων/σχεδίων τους και ελπίζει σε ανάλογες συνεργασίες με το επιστημονικό δυναμικό του τόπου μας και στο προσεχές μέλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook