Αιχμές για την διοίκηση Ξημέρη άφησε ο Στάθης Ταυλαρίδης σε συνέντευξη του στο contra.gr. O έμπειρος αμυντικός σε μια συνέντευξη – ποταμό μίλησε για όλους και για όλα. Για όσα βίωσε στον ΟΦΗ, αλλά και για το δέσιμο του με τον κρητικό σύλλογο. Ενώ δε δίστασε να δηλώσει πως θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στον ΟΦΗ.

Στην Ελλάδα πάντως τα δύο τελευταία χρόνια πέρασες δύσκολες στιγμές σε ΑΕΛ και ΟΦΗ…

Πράγματι, έτσι είναι. Στην ΑΕΛ περάσαμε δύσκολες στιγμές κυρίως με τον κόσμο.Εγιναν πράγματα που δύσκολα ξεχνιούνται. Ολοι πίστεψαν ότι στα 31 μου ήμουν παλαίμαχος αλλά κάνοντας μόνος μου προετοιμασία και πηγαίνοντας στον ΟΦΗ λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος τους διέψευσα όλους με την περσινή μου σεζόν. Και αν είχα κάνει και προετοιμασία θα ήμουν πολύ καλύτερος. Στον ΟΦΗ ήμουν πολύ τυχερός. Βρέθηκα σε μία ομάδα πολύ δεμένη. Με το που πήγα με αποδέχθηκαν όλοι και εγώ έβγαλα το 100%. Τα παιδιά είχαν φιλότιμο και ψυχικά αποθέματα. Είμαι 16 χρόνια στο ποδόσφαιρο, μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα μου συνάντησα τόσο καλά παιδιά. Αυτό που έκανε πέρυσι ο ΟΦΗ ήταν ένα θαύμα. Στη Λιλ υπήρχε εξίσου καλό κλίμα αλλά όλα τα προβλήματα ήταν λυμένα. Στον ΟΦΗ τα πράγματα ήταν τραγικά, το λιγότερο. Δεν είχαμε ζεστό νερό, αρρωσταίναμε, πηγαίναμε σπίτι, αρρώσταιναν και τα παιδιά μας. Τραγελαφικές καταστάσεις. Ημασταν όμως πολύ δεμένοι μεταξύ μας και προπονητής πάντα κοντά μας.Αν πληρωνόμασταν λίγο πιο έγκαιρα, θα ήμασταν στα πλέι οφ. Στο τέλος βέβαια εγώ προσωπικά έφτασα να…κάψω τον εγκέφαλό μου. Κατάλαβα ότι το φιλότιμό μου το εκμεταλλεύονταν. Στο εξωτερικό αυτό το στοιχείο επιβραβεύεται,στην Ελλάδα όχι.

– Τι ακριβώς εννοείς;

Θα σας πω. Εφυγε ο Μαχλάς από τον ΟΦΗ και ήρθαν κάποιοι άλλοι κύριοι οι οποίοι μας μοίραζαν από 300 ευρώ και ένα υφάκι χιλίων καρδηναλίων είχαν και απαιτήσεις. Κάναμε τους βλάκες για το καλό της ομάδας και μόνο. Εγώ προσωπικά πρώτη φορά στη ζωή μου έκανα τόσες πολλές ενέσεις βολταρέν και στην αρχή των παιχνιδιών και στο ημίχρονο όχι για να κάνω τον ήρωα αλλά επειδή μου το έβγαζε αυτό η ιστορία και η φανέλα της ομάδας. Και όχι μόνο εγώ. Και ο Μάντζιος είχε προβλήματα, ο Γεωργίου, ο Μπούρμπος και άλλα παιδιά. Γουστάραμε όμως να παίζουμε γι′ αυτήν την ομάδα. Αυτό δεν εκτιμήθηκε.

Μας λες, άρα, ότι σε περίπτωση που τα πράγματα ήταν διαφορετικά στον ΟΦΗ, θα έμενες και φέτος…

Δεν υπήρχε περίπτωση τόσο εγώ όσο και τα άλλα παιδιά να σκεφτούμε να μην συνεχίσουμε. Φυσικά και θα έμενα. Ο ΟΦΗ ήταν η δεύτερη ομάδα που μου έβγαλε τη διάθεση να δίνω πραγματικά τα πάντα για τη φανέλα. Στον ΟΦΗ έπεσαν από τον Λευκό Πύργο και βρήκαν και πορτοφόλι. Αν ο κορμός της ομάδας παρέμενε σταθερός, ο ΟΦΗ σε βάθος τριετίας θα ξεπερνούσε τα οικονομικά του προβλήματα. Στην αρχή υπήρχε ο Μαχλάς με τον οποίο μπορούσε να συνεννοηθεί κανείς. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν στη συνέχεια έβλεπαν διαφορετικά τα πράγματα, είχαν άλλες απόψεις από το ποδόσφαιρο.

– Φανταζόμαστε ότι επέλεξες τον Ατρόμητο για να μην ξαναζήσεις τις περσινές καταστάσεις…

(σσ συνεχίζει για τον ΟΦΗ).Οταν έφυγα από την ΑΕΛ, είπα ότι θα σκεφτώ τα πράγματα επαγγελματικά. Στον ΟΦΗ είχα συμβόλαιο 150.000, από τα οποία πήρα 30.000. Τις 10.000 τις έδωσα στο σπίτι που επρόκειτο να πληρώνει η ομάδα. Εσπασα το κεφάλι μου για 20000 ευρώ και έτρωγα από τα έτοιμα. Δεν το κρύβω ότι με το πέρασμα του χρόνου θα ήθελα να επιστρέψω στον ΟΦΗ και να κλείσω την καριέρα μου στο Ηράκλειο. Εμένα με αγάπησε όλη η πόλη. Ακόμα και φίλοι του Εργοτέλη με σταματούσαν στο δρόμο. Ενας μάλιστα, μεγάλος σε ηλικία, μου είπε «έλα στον Εργοτέλη και αμέσως θα βρούμε επιπλέον 2000 φιλάθλους». Στον Ατρόμητο τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Η ομάδα είναι μικρογραφία των ομάδων του εξωτερικού. Φτάνουμε σε σημείο ότι τα αυτονόητα είναι πολυτέλεια. Το να υπάρχουν καθαροί χώροι και προπονητικά κέντρα στην Ελλάδα δεν είναι αυτονόητο. Να ξέρατε τι έχω περάσει τα δύο τελευταία χρόνια σε ΑΕΛ και ΟΦΗ μόνο από θέματα εγκαταστάσεων. Εδώ υπάρχει σοβαρότητα και πειθαρχία, οι παίκτες πληρώνονται στην ώρα τους και δίνουν το 100%. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Ατρόμητο και ελπίζω η ομάδα να ανέβει και άλλο. Ο προηγούμενος προπονητής έχει αφήσει μία παρακαταθήκη και έχει χτίσει σύνολο που κάνει κάθε χρόνο βήματα προόδου.

– Στο εξωτερικό θα ξαναέπαιζες;

Πέρυσι ήμουν πολύ κοντά στο να ξαναφύγω. Είχα πρόταση τον Ιανουάριο από τη Μονακό, ο ΟΦΗ θα έπαιρνε 100.000 ευρώ. Εγώ είχα συμφωνήσει για δύο χρόνια αλλά έπεσα στην περίοδο κατά την οποία άλλαξε η διοίκηση της ομάδας και ο προηγούμενος τεχνικός διευθυντής παραγκωνίστηκε. Στο εξωτερικό θα ξαναπήγαινα περπατώντας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook